Motorola lancerer Edge og Edge+: Endelig en fuldvoksen topmodel

Det er flere år siden Motorola har lanceret en topmodel. Ind fra højre kommer nu den fuldvoksne Motorola Edge+ med alt hvad man forventer af et vaskeægte flagskib, og den billigere Edge.

Motorola lancerer Edge og Edge+: Endelig en fuldvoksen topmodel

Jeg har længe været fan af Motorolas hardware og tilgang til Android-styresystemet, hvilket også afspejles i mine tests af fx Moto One Zoom og One Vision. Alligevel har jeg gået og længet efter en enkelt ting fra Motorola: et rigtigt flagskib.

Et flagskib der kan råbe højt om Motorola og alt det gode de kan, for der er stadig mange som ikke ved, at Motorola-mobilerne er derude – og at de er gode. Men nu sker der endelig noget. Motorola Edge+ har tidligere været rygtet og nu er den altså blevet en realitet.

Sammen med Motorola Edge, lillebror til Edge+, er de to blevet lanceret i dag. Med Edge+ er der tale om en, på papiret, imponerende topmodel. Motorola Edge har samme store skærm, og med hjælp fra en række kompromisser, en billigere pris.

Lad os lægge ud med topmodellen.

Motorola Edge+: En vild topmodel

Det ser ikke ud til, at Motorola har lavet en topmodel, bare for at have en i sortimentet. Ud fra hvad jeg kan se, så er de gået all-in på både ydelse, kamera, batteri, 5G, skærm, lyd og så er der endda blevet plads til et 3,5mm jackstik.

Ydelsen kommer en Snapdragon 865, som er den hurtigste chip på Android-markedet lige nu. Vi kender den allerede fra OnePlus 8 Pro, hvor den tydeligt har vist sin styrke frem. Chipsettet kommer med et indbygget X55 5G-modem, hvilket tilbyder både mmWave og Sub-6 Ghz-teknologi. Til at udnytte de mange kræfter fra 865-chippen er der hele 12 GB LPDDR5 RAM og 256 GB UFS 3.0 lagerplads, som med et stort 5000 mAh batteri, burde kunne holdes kørende længe. Til at oplade det store batteri er der Motorolas hurtige 18W opladning samt 15W trådløs opladning.

Skærmen er på massive 6,7 tommer i fuld HD 21:9-format med 90 Hz-skærmopdatering og HDR10+-certificering.

Der medfølger et originalt cover i salgsæsken.

Kameraet i Motorola Edge+

Kameraet i Motorola Edge+ ser ligeledes spændende ud. Hovedkameraet består af en stor 108 megapixel sensor med blænde f1,8 og Quad Pixel-teknologi samt optisk stabilisering. De tre andre kameraer er en ultra vidvinkel på 16 megapixel, som også fungerer som makrokamera, en telefoto med 3x zoom og til sidst en ToF 3D-sensor.

I de 161,1 x 71,4 x 9,6mm og 203 gram er der derudover blevet plads til stereohøjtalere, en fingeraftrykslæser i skærmen og en enkelt nano SIM.

Læs også: Pris på Motorola Edge+

Motorola Edge: Lige så stor, men billigere

Motorola Edge ligner til forveksling Edge+, dog er der flere forskelle, blandt andet en langt billigere pris. Og så har den faktisk noget som Edge+ ikke har.

Edge byder på præcis samme store 6,7 tommer OLED-skærm med 90 Hz-skærmopdatering. Under motorhjelmen er Qualcomms topmodel byttet ud med det hurtige mellemklasse-chipset Snapdragon 765, som ligesom topmodellen har indbygget 5G, men uden uden support for mmWave. Der gemmer sig desuden 128 GB lagerplads, 4 GB RAM samt et stort 4500 mAh batteri, der kan lades op med 15W Turbo-opladning.

Her er ingen trådløs opladning, men der er til gengæld dualSIM, FM Radio og en IP54-certificering, som Edge+ ikke kan prale med at have. Den måler 161,6 x 71,1 x 9,3mm og vejer 188 gram, så det er en stor sag.

Der er også forskel på kameraet i Edge+ og Edge. Hovedkameraet i den billigere model er på 64 megapixel med en blænde f1,8, stadig med Quad Pixel-teknologi. Her er også en ultra vidvinkel på 16 megapixel, telefoto med 2x optisk zoom og ToF-sensor.

Ligesom Edge+, så kommer denne med et originalt cover i æsken.

Læs også: Pris på Motorola Edge

Se også: Sammenlign priser på Motorola-mobiler

 

Det sidste nye i sagen

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fandt det relevant at følge op på temaet. 6/3/2020 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel om Motorola Edge Plus: en topmodel-konkurrent til Samsung og Huawei – Den finder du her. Læs også seneste nyt om temaet her..