Google og YouTube i åben krig med dansk musik

Google har fjernet al dansk musik fra YouTube, Huawei er verdens største og er foldbare telefoner færdige inden de overhovedet kom i gang?

Google har lagt sig ud med dansk musik og få voldsom kritik efter de fjernede al dansk musik fra YouTube i weekenden. Det gjorde de, fordi forhandlingerne med KODA om rettighederne til at spille og vise dansk musik på videoer, er strandet. Google vil reducere rettighedsbetalingerne med 70 procent, i følge KODA og det vil KODA ikke acceptere på vegne af dansk musik. Vi ser nærmere på problematikken i seneste Fokus-video på Teknofil.

Abonnér på Teknofil og deltag i konkurrencer 

Er foldbare telefoner allerede færdige?

Foldbare telefoner fik en rigtig svær start sidste år med defekte produkter og sanktioner mod den foldbare telefon mange mente var bedst, nemlig Huawei Mate X. I 2020 blev de ramt af forsinket produktion og usikker økonomi på grund af COVID-19 og så er der lige det med de uhyrligt høje priser.

Er foldbare telefoner derfor færdige allerede inden de for alvor fik en chance? Vi ser nærmere på fænomenet foldbare telefoner og taler om, hvad vi egentlig skal med dem – dækker de overhovedet et behov hos brugerne?

Se også: Telefoner med bedste batteritider

Lad 100 procent op på 15 minutter

Derudover kommer vi omkring Huaweis status som nu verdens bedst sælgende mobilproducent – en status der mest er kommet i hus på grund af voldsomt fald i salget hos Samsung. Vi kommer også omkring Qualcomms nye opladningsstandard, Quick Charge 5.0. Med Quick Charge 5.0 kan man lade et batteri på 4.500 mAh op fra 0-50 procent på 5 minutter og helt op på 15 minutter.

Apple har bekræftet, at lanceringen af iPhone 12 bliver forsinket nogle uger og endelig kommer vi også omkring nogle seerspørgsmål.

Se også: Flere Fokus-videoer på Teknofil