Gratis musikstreamingtjeneste klar i Danmark – 70 % går til musikerne

Onebas.com er navnet på en ny gratis streamingtjeneste til musik, men hvor en vigtig funktion koster penge – 70 % går til musikerne.

Gratis musikstreamingtjeneste klar i Danmark – 70 % går til musikerne

En gratis musikstreamingtjeneste er ikke at kimse af i disse tider og det er sådan en, Onebas.com er – den er nu klar i Danmark og resten af Norden.

Cato Crogh, grundlægger og general manager hos ONEbas.com forklarer, at tjenesten er udviklet på både lytteres og musikeres præmisser med det, han kalder for en ”fair forretningsmodel”.

Koster penge for at downloade album

Set med forbrugernes briller kan man lytte til musik og se musikvideoer gratis. Det koster så til gengæld én dollar at downloade et album, hvor 70 procent går direkte til kunstneren.

Hvorfor valutaen er oplyst i dollars, nu tjenesten går i gang i Norden som første region i verden, oplyses ikke. Men det svarer til cirka 7,5 kroner. Man kan betale med enten PayPal eller betalingskort.

onebas.com betaling

Cato Crogh forklarer, at kunstnerne uanset størrelse og popularitet får deres fulde del af omsætningen, uden at store internationale kunstnere kannibaliserer salget. ”Det er tilfældet på andre store musikstreamingtjenester”, siger Cato Crogh.

Se også: Mobilabonnementer med musik

Kombineret søgemaskine og digital musiktjeneste

Onebas.com er konstrueret på en lidt special måde. Den beskrives som en kombineret søgemaskine og digital musiktjeneste. Til en start har tjenesten ingen album gemt i sine egne databaser, da den henter musik fra nettet og gemmer den i hukommelsen.

Ifølge Cato Crogh bliver det lidt som at søge efter et album på Google for at lytte eller downloade. Der er heller ingen app til tjenesten, den er browserbaseret.

”Musikbiblioteket er langt det største i verden, da alt på nettet er mere eller mindre tilgængeligt,” forklarer Crogh. Derudover kan kunstnere uploade musik til tjenesten via deres egen kunstnerkonto, så albummet kan indgå i Onebas.coms egen database.

onebas musik

Se også: De bedste telefoner til musikstreaming

Vil være platformen for uafhængige musikere

Onebas.com har som mål at blive platformen for de mange musikere og kunstnere, der ikke er tilknyttet kommercielle pladeselskaber.

Cato Crogh forklare, at 50 procent af verdens musikere er uafhængige uden tilknytning til kommercielle pladeselskaber og onebas.com skal give dem en mulighed for at leve af deres musik.

”Alle kunstnere kan uploade deres musik for at sikre distribution og indtægt fra albumsalg. Vi ved også, at flere og flere kunstnere vælger at være selvstændige, så dette er en fremtidsrettet lytte- og distributionsløsning,” siger Cato Crogh.

På sigt vil det blive muligt at overføre playlister fra eksempelvis Spotify.

Se også: Guide til populære streamingtjenester

Vil være blandt de største streamingtjenester

Ejerne af Onebas.com Music er Craven Houlse Captial Plc har store ambitioner for tjenesten. De har som mål at notere tjenesten på Nasdaq inden for 24 måneder, og at tjenesten er profitabel allerede i år.

Det langsigtede mål er at blive en af verdens største digitale musiktjenester – skal det lykkedes skal de altså bide skeer med Spotify og Apple Music.