Internetudbyder sagsøger Netflix – Squid Game er for populær

Squid Game er Netflix' nyeste hitserie og den er så populær, at den lægger det sydkoreanske internet ned - Netflix skal betale, lyder det.

Internetudbyder sagsøger Netflix – Squid Game er for populær

Netflix har en ny hitserie, nemlig Squid Game. Det er en sydkoreansk TV-serie, hvor deltagerne i en opdigtet quiz spiller spil og lege fra deres barndom med dødelig udgang for de fleste men med håbet om at vinde en masse penge.

Internetudbyder vil have Netflix til at dække internetforbrug

Serien er faktisk blevet så populær, at trafikmængden er øget kraftigt på nettet, i hvert fald i Sydkorea. Så kraftigt at Sydkoreanske ISP BK Broadcasting er blevet nødt til at foretage ekstra vedligeholdelsesarbejde i en sådan grad, at selskabet nu sagsøger Netflix for at få streaminggiganten til at dække omkostningerne.

Det har tilsyneladende været et voksende problem og bekymring, for ifølge tallene er mængden af Netflix-data, som SK skal håndtere, 24-doblet fra maj 2018 frem til september 2021.

Se også: Mobilabonnementer med streaming

Det er ikke kun Squid Game der er populær

Det skyldes altså ikke udelukkende Squid Game, også andre af Netflix’ populære programmer har været med til at skabe problemet med den øgede datamængde.

Ifølge domstolene bør Netflix i rimelighedens navn give SK noget til gengæld for brugen af netværket. Netflix har siden meldt ud, at de vil se nærmere på SK’s søgsmål og vil kontakte ISP for at føre dialog om sagen, så kunderne ikke rammes.

Se også: Nyheder om streaming