Rygte: Apple snart klar med Apple Music i hi-fi-kvalitet

Apple vil introducere en hi-fi-udgave af Apple Music samtidig med lanceringen af 3. generation AirPods senere på året, lyder rygte.

Rygte: Apple snart klar med Apple Music i hi-fi-kvalitet

Brugere af Apple Music kan se frem til snart at kunne streame musik i hi-fi-kvalitet. Sådan lyder det i hvert fald det amerikanske musikmagasin Hits.

Mediet erfarer gennem kilder fra pladeselskaber, at Apple vil annoncere streaming af musik i højere kvalitet ”i løbet af de kommende uger”. Prisen skulle angiveligt blive den samme som det nuværende abonnement til enkeltpersoner: $9,99 eller 99 kroner om måneden. Det indikerer, at eksisterende brugere får opgraderet streamingkvaliteten kvit og frit, frem for at der introduceres et særskilt hifi-abonnement.

Apple Music streamer i dag med en bitrate på 256 kilobit i sekundet via lydformatet AAC. Til sammenligning introducerede Spotify i februar et nyt hifi-abonnement, som skruede kvaliteten op til 320 kilobit i sekundet. Og så er der streamingtjenester som TIDAL, Amazon Music HD og den nye spiller i Danmark Qobuz, som alle tilbyder en bitrate på helt op til 9.216 kilobit i sekundet – dog kun for en begrænset del af musikkatalogerne. Det er nemlig langt fra al musik, der findes i så høj kvalitet.

Læs også: Spotify HiFi: Nyt abonnement i lossless CD-kvalitet

Vil slå Spotify på lydkvalitet for pengene

De fleste har slet ikke behov for at streame deres musik i tabsfri masterkvalitet – og det ved Apple også. Strategien hos Apple ser derimod ud til at være at slå Spotify på, hvor høj lydkvalitet du får til prisen. Spotify annoncerede i sidste uge, at priserne stiger i flere abonnementer. Prisen for det individuelle abonnement hos Spotify hedder dog stadig 99 kroner i Danmark.

Men hvis hvis Apple opgraderer lydkvaliteten i Apple Music uden at hæve prisen, vil det som Spotify-kunde formentlig blive dyrere at opnå lige så god lydkvalitet. Det vides dog endnu ikke, hvad Spotify HiFi kommer til at koste, og præcis hvornår i år det lanceres i Danmark.

Læs også: Få billig musikstreaming med i dit mobilabonnement

Apple Music i hifi-kvalitet menes desuden at blive annonceret samtidig med de kommende 3. generations AirPods. Musikmediet Hits mener som bekendt at vide, at Apple annoncerer den højere lydkvalitet i Apple Music inden for de kommende uger. Dog menes de næste AirPods først at være klar noget senere. Vedvarende rygter indikerer, at produktionen af de næste AirPods først vil begynde i løbet af 3. kvartal 2021.

Læs også: Spotify hæver prisen på flere abonnementer