Spotify hæver prisen på flere abonnementer

Fra og med 30. april bliver det en smule dyrere at benytte den svenske musiktjeneste Spotify, som hæver prisen de fleste abonnementer.

Spotify hæver prisen på flere abonnementer

Spotify er den klart mest benyttede musikstreamingtjeneste verden over. Alligevel har den jævnligt været i vælten for at betale væsentligt mindre i royalties til pladeselskaberne. Gennem årene har Spotify nemlig tjener mindre og mindre per bruger. Det ser streamingtjenesten nu ud til at tage konsekvensen af.

Se også: Kan man få et mobilabonnement med Spotify?

Priserne på flere af Spotifys abonnementer stiger nemlig. Det oplyser Spotify i en e-mail, som kunder både i Europa og USA har modtaget.

I Europa stiger prisen med 1 euro på abonnement for studerende og Duo-abonnementet med to profiler. Fra 30. april vil abonnementet til studerende koste 6 euro i stedet for 5 euro, mens Duo ændres fra 12 til 13 euro. Og så er der familieabonnementet, som stiger med 3 euro – fra 15 euro til 18 euro.

Læs også: Spotify HiFi: Nyt abonnement i lossless CD-kvalitet

Mulige danske prisstigninger

Det er endnu uvist, om prisstigningen også rammer danske Spotify-kunder. Hvis danskerne også snart skal til at betale ekstra for Spotify, skal studerende og dem, der har Duo-abonnementet, formentlig betale 10 kroner ekstra. Dem med familieabonnementet kan forvente at betale omkring 30 kroner ekstra.

Hvis prisstigningerne også rammer Danmark, vil abonnementet til studerende altså stige fra 49 kroner om måneden til 59 kroner om måneden. Duo-abonnement vil stige fra 124 kroner om måneden til 134 kroner om måneden. Familieabonnementet vil stige fra 149 kroner om måneden til 179 kroner om måneden.

Nye kunder skal betale de højere priser fra 30. april, mens prisstigningerne først træder i kraft for eksisterende kunder i juni.

Ovenstående danske priser er som nævnt blot spekulationer, indtil Spotify selv bekræfter 30. april, hvordan priserne ser ud i Danmark.

Det individuelle abonnement er ikke blandt prisstigningerne. Det vil altså fortsætte med at koste 99 kroner ligesom Apple Music, TIDAL, YouTube Music Premium og Deezer Premium.

Læs også: Spotify vil gøre det nemmere at høre musik i bilen med Car Thing