Staccs: Danmark har fået en ny musik-streamingtjeneste

I dag kommer den svenske musik-streamingtjeneste Staccs til Danmark. Tech-ekspert finder det usandsynligt, at tjenesten skulle blive et hit herhjemme.

Staccs: Danmark har fået en ny musik-streamingtjeneste

I dag kommer en anderledes musik-streamingtjeneste til Danmark. Den svenske tjeneste er ikke som Spotify, Apple Music og de andre, men giver musikelskere adgang til streaming af legendariske optagede koncerter og musikdokumentarer on-demand i super god kvalitet.

Staccs kommer til Danmark med en perlerække af legendariske optagede koncerter og musikdokumentarer. Og kataloget spænder bredt fra start – fra storslåede øjeblikke som Queen live fra Wembley Stadium 1986, Ziggy Stardust and the Spiders fra marts 1973, The Rolling Stones live fra Checkerboard Lounge 1981, Nina Simone live fra Montreux 1976, Tupac live fra The House of Blues 2005 og Lenny Kravitz’ Just Let Go tour fra 2015 til Oasis, Queen, Bob Marley, Patti Smith, Bonnie Raitt, Sam Smith og mange, mange flere. Hver uge vil Staccs tilføje nye koncerter, som alle bliver håndplukket af et internt hold af musikentusiaster.

“Vores drivkraft har fra dag 1 været at gøre uforglemmelige optagede koncerter og musikdokumentarer tilgængelige for musikelskere som os selv. I dag går vi live i Danmark, og det har vi virkeligt set frem til,” siger Co-founder, Jonas Sellberg, fra Staccs.

Prisen i Danmark bliver 89 kr. pr. måned, og som lanceringstilbud kan man købe et års adgang for 499 kr. Og abonnerer man månedligt, kan man naturligvis pause eller stoppe sit abonnement, når det passer. Alle danskere kan indlede den digitale musikrejse med en fri prøveperiode på syv dage.

Se også: Billigste mobilabonnementer med musikstreaming

Tech-ekspert tror ikke på Staccs’ koncept

Staccs kommer til Danmark med et spændende koncept, som de selv fortæller er fra musikelskere til musikelskere. Men selv med reklamefri adgang til nogle af de største koncerter og musikdokumentarer nogensinde, så har tech-ekspert svært ved at tro på konceptet:

“Jeg elsker musik som alle andre og har siden mine teenageår altid gået til en masse koncerter, der har givet mig en masse store oplevelser. Desværre tror jeg ikke rigtig på Staccs’ koncept med at se fuldlængde koncerter på skærmen derhjemme. Det er naturligvis fedt med koncerter og dokumentarer i høj billedkvalitet, men det er svært at forestille sig særlig mange mennesker vil betale for at se koncerter fra alle mulige forskellige genrer og musikere. Man kan i forvejen finde mange gratis koncerter af god kvalitet på YouTube og de store streaming-tjenester har også masser af musikdokumentarer af høj kvalitet.

Jeg håber naturligvis, at Staccs får succes, men 89 kroner om måneden kan jeg simpelthen ikke forestille mig, at andre end de absolut mest hardcore musikelskere vil betale”, siger Steen Jørgensen, Chefredaktør på Mobil.nu.

Staccs er fra i dag tilgængelig på alle enheder og skærmstørrelser, så musikelskere selv kan vælge, om de vil se og lytte med på farten eller hjemme på sofaen.

Er Staccs noget for dig?

Se også: Her er de bedste mobiltelefoner til musik og lyd