Ny Ikea/Sonos-højtaler ligner en billedramme

Ved et uheld har Ikea lækket deres næste højtaler, udviklet i samarbejde med Sonos. Den ligner en billedramme og får udskiftlige designs.

Ny Ikea/Sonos-højtaler ligner en billedramme

Tilbage i 2019 fremviste Ikea og Sonos deres første to højtalere i Symfonisk-serien, som var ganske velspillende, havde en god pris og samtidig havde noget praktisk at tilbyde. Den ene fungerede også som en lampe og den anden kunne være en hylde eller en bogreol. Vi har i noget tid vist, at Ikea og Sonos arbejdede på nye højtalere, men de har ikke lanceret dem endnu. Der må dog være sket en fejl hos Ikea, for ved en fejl dukker den rygted billedramme højtaler i Symfonisk-serien nu op på Ikeas amerikanske hjemmeside.

Se også: Test af trådløse højtalere og hovedtelefoner

Rygterne om de nye Symfonisk Wi-Fi-højtalere fra Ikea og Sonos fortalte om en opdatering til bordlampen og en såkaldt billedramme med indbygget lyd og udskiftelige design. Og det rygte ser altså ud til at holde stik. For på Ikeas amerikanske hjemmeside kan man nu se billedramme-højtaleren med indbygget Wi-Fi til 199 dollars (1.200 kroner). Beskrivelsen lyder således:

“WiFi-højttaler og en billedramme i ét, som får lyden til at passe ind i hjemmet. Vælg mellem forskellige udskiftelige fronter, hæng SYMFONISK på væggen eller læg den på gulvet. Nyd derefter en fantastisk lyd – et samarbejde mellem IKEA og Sonos!”

Og alt dette er altså inden højtaleren overhovedet er blevet officiel. Samtidig er billedet på hjemmesiden ikke fantastisk, så mon ikke en medarbejder ved en fejl har trykket på “publicer”-knappen. Godt det ikke er mig.

Ikea oplyser, at billedramme-højtaleren måler 40,6 x 55,8 x 5 centimeter.

Ikea Sonos
Ikea Sonos billedramme-højtaler i Symfonisk-serien.

Læs også: IKEA hjælper med at finde skabe, der kan rumme PS5 og Xbox

Understøtter Sonos-system og AirPlay 2

Og der står dejligt mange informationer om den nye Symfonisk-højtaler, hvor Sonos har stået for lyddelen. Det er samtidig den første højtaler i denne form fra Sonos, så det er spændende og lyden er i typisk god Sonos-stil.

Ikea oplyser at Symfonisk billedrammen understøtter Sonos’ højtalersystem og har indbygget Wi-Fi med AirPlay 2 og mulighed for stereoparring. Det betyder samtidig, at disse vil kunne fungere i surround, hvor de i teorien ville passe godt som baghøjtalere.

Den nye billedramme-højtaler, og den opdaterede bordlampe, i Symfonisk-serien er altå ikke officielle endnu. Det rygtes at de først bliver vist rigtigt frem den 14. juni.

Se også: De bedste trådløse højtalere