OnePlus lancerer snart budgetmobil til 1.500 kroner: Se specifikationerne her

OnePlus Nord bliver snart fulgt op af en endnu billigere smartphone med kodenavnet ’Clover’. Den har en 6,5 tommer HD-skærm, 3,5 millimeter jackstik og et gigantisk batteri på hele 6.000 mAh.

OnePlus lancerer snart budgetmobil til 1.500 kroner: Se specifikationerne her

Da OnePlus Nord blev introduceret i juli 2020, dækkede telefonen et hul, som OnePlus havde efterladt ved stille og roligt at hæve priserne på dets smartphones gennem årene.

Hvor den oprindelige OnePlus One kostede beskedne 2.099 kroner i 2014, har det seneste flagskib, OnePlus 8, en pris på 5.399 kroner.

Men der er også plads til en endnu billigere smartphone end OnePlus Nord til 3.299 kroner, mener OnePlus angiveligt.

Læs også: OnePlus er på vej med et smartwatch

Ægte budgettelefon til kun 1.500 kroner

OnePlus er nemlig snart klar med en ægte budgetvenlig telefon, som vil få en pris på 200 dollars. Det kan Android Central i dag afsløre.

Ud fra på prisforskellen på OnePlus’ eksisterende telefoner i Danmark og USA vil den næste prisvenlige OnePlus ’Clover’, som kodenavnet er, med al sandsynlighed komme til at koste 1.500 kroner. Telefonene bliver nemlig både lanceret i USA og globalt, hvilket må formodes også at omfatte Danmark.

Så hvor meget telefon kan man få for kun 1.500 kroner? Lad os se nærmere på det.

OnePlus “Clover” kommer til at have rigtig mange ligheder med søsterproducenten Realmes budgetmobil, C15 (Foto: Realme).

OnePlus ’Clover’ vil komme med en 6,52 tommer IPS-skærm med en HD+-opløsning på 1.560 x 720 pixels. Det giver samme skærmforhold som tidligere OnePlus-telefoner (19,5:9).

Alle tidligere telefoner fra OnePlus har haft opløsningerne Full HD eller Full HD+, så det er altså første gang, at OnePlus lancerer en telefon med en HD-opløsning. Og det vil formentlig også kunne ses, når man surfer på nettet, spiller spil og streamer film og serier.

Læs også: Duel: OnePlus Nord mod Motorola Moto G5 Plus

OnePlus “Clover” får en udgang til 3,5 mm jackstik ligesom søsterproducenten Realmes budgetmobil, C15 (Foto: Realme).

Nyt økonomisk chipset – og microSD og 3,5 mm jackstik

Telefonen vil blive drevet af et Snapdragon 460-chipset fra Qualcomm. Det har otte kerner, som kører med op til 1,8 GHz. Det er et relativt nyt chipset fra 2020, så de daglige gøremål vil formentlig sagtens kunne klares uden problemer, men chipsettet er næppe egnet til krævende spil og andre tunge opgaver.

Dertil vil telefonen få 4 GB RAM og 64 GB lagerplads, og for første gang i en OnePlus-mobil vil det blive muligt at udvide den sparsomme integrerede lagerplads med et microSD-kort.

En feature i den kommende OnePlus ‘Clover’, som har været væk siden OnePlus 6T, er udgangen til 3,5 millimeter jackstik. Af uforklarlige årsager kan mange producenter nemlig godt finde ud at implementere denne forsvundne ’feature’ i billige telefoner, men ikke 10.000 kroner dyre topmodeller.

Læs også: Test: OnePlus Buds er et godt begynder-headset

Batteriet i OnePlus “Clover” bliver på hele 6.000 mAh ligesom søsterproducenten Realmes budgetmobil, C15 (Foto: Realme).

Gigantisk batteri med hurtigopladning og to dages strøm

En af de steder, hvor den kommende OnePlus-mobil vil udmærke sig, er på batteriet og dets kapacitet.

Telefonen vil nemlig blive udstyret med et stort batteri på 6.000 mAh, hvilket ifølge Android Central skulle sikre to dages driftstid. Også her ses en tendens til, at budgettelefoner ofte får markant større batterier end topmodeller.

Det store batteri kombineret med det strømbesparende chipset er altså en sikker opskrift på lang batteritid.

OnePlus har længe understøttet hurtigopladning af dets smartphones, og det er ingen undtagelse med den budgetvenlige telefon. Den kommer nemlig til at understøtte hurtig opladning med en effekt på 18 watt. Det vil dog ikke gå nær så hurtigt som i OnePlus 8-serien og OnePlus Nord, der understøtter en effekt på 30 watt.

Læs også: Nu kan du købe OnePlus Nord – find laveste pris

Tre bagkameraer

OnePlus ’Clover’ vil blive udstyret med tre forskellige kamerasensorer på bagsiden. Det primære kamera får en opløsning på 13 megapixel og en blænde på f/2,2, mens der vil være to øvrige sensorer på 2 megapixel og en blænde på f/2,4. Disse to sensorer vil formentlig være henholdsvis en makro- og dybdesensor.

Den billige mobil fra OnePlus vil, ligesom de andre modeller, køre med Android 10 sammen med OnePlus’ egen OxygenOS-tilpasning. Telefonen byder også på 4G-understøttelse, WiFi 802.11ac, Bluetooth 5.0 og en fingeraftrykslæser på bagsiden.

Det forlyder, at den billige OnePlus-mobil er baseret på søsterproducenten Realme’s budgetmobil C15, hvis specifikationer er tæt på identiske med dem, som Android Centrals kilde erfarer, at OnePlus-telefonen vil have. Kilden, som ligger inde med oplysningerne, skulle også have ramt plet med tidligere OnePlus Nord-afsløringer, så mon ikke der er noget om snakken?

Det er ikke første gang, at moderselskabet BBK Electronics har ladet OnePlus, Oppo, vivo og Realme genbruge smartphonedesigns og specifikationer på tværs af de fire forskellige brands. Det er set med en stor del af af OnePlus’ smartphones gennem årene.

Det vides endnu ikke, hvornår den prisvenlige OnePlus ’Clover’ bliver præsenteret og lanceret.

Se også: Find de bedste priser på OnePlus-telefoner

Sidste tilføjelse til sagen

Alle gode fortællinger har sin fortsættelse. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 12/8/2020 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel med tematikken Test: Motorola Moto G 5G Plus – fortræffelig mobil til prisen – Artiklen kan du læse her her. Det sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.