5 bedre alternativer til Tesla Model Y

Tesla Model Y er en god og populær elbil til familien, men den er ikke den bedste. Vi guider dig her til fem elbiler, der er bedre i test end Tesla Model Y.

5 bedre alternativer til Tesla Model Y

Tesla Model Y har solgt som varm brød, siden den kom på markedet i 2021. Både i 2023 og foreløbig i 2024 har den indtaget en klar førsteplads på listen over de mest populære elbiler.

Men popularitet hænger på ingen måde sammen med kvalitet. Ganske vist er Tesla Model Y en god SUV i mellemklassen på rigtig mange punkter, og det er ingenlunde ufortjent, at den sælger så godt, som det er tilfældet.

Ikke desto mindre er der en håndfuld elbiler, som er mindst lige så gode. De fem bedre alternativer til Tesla Model Y ligger alle i samme prisklasse som Teslas storsællert, men scorer bedre i test.

Se også: De bedste elektriske SUV’er sorteret efter pris

Xpeng G6

Xpeng G6 er en elektrisk SUV i mellemklassen, der udmærker sig ved at være utrolig rummelig, ligesom der er så godt som alt udstyr, som man kan ønske sig.

Xpeng G6 rammer plet i alle 10 parametre, som vi bedømmer biler på: Byggekvaliteten er fremragende, komforten er super, køreegenskaberne er glimrende, og så er den fyldt med avanceret teknologi såsom 800 volt arkitektur, der giver en opladning fra 10 til 80 procent på kun 20 minutter. Og rækkevidden? Op til 570 km.

Xpeng G6

I Xpeng G6 har Xpeng også fået rettet op på en tidligere stor mangel: Bilen understøtter nu både Android Auto og Apple CarPlay.

Med i pakken får du en førende garanti på hele 7 år/160.000 km.

  • Købspris: Fra 339.990 kr.
  • Leasingpris: Fra 3.995 kr./md. (14.995 kr. i udbetaling).
  • Bedømmelse: 90/100 (uovertruffen). Læs test af Xpeng G6.

Se specifikationer, billeder og priser på Xpeng G6

Kia EV6

Kia EV6 har efterhånden nogle år på bagen, men den er stadig et fremragende alternativ. Først og fremmest udmærker den sig med sin 800 volt arkitektur, der sikrer utrolig hurtig opladning. 10 til 80 procent er overstået på bare 18 minutter.

Kia EV6 test og anmeldelse
Kia EV6 test og anmeldelse

Derudover udmærker Kia EV6 sig med en lang rækkevidde på op til 528 km og høj køreglæde, ligesom den er tilpas rummelig til de fleste familier, og så har den et velfungerende infotainmentsystem med Android Auto og Apple CarPlay.

Kias garanti er samtidig helt i top: 7 år/150.000 km.

  • Købspris: 379.900 kr.
  • Leasingpris: 4.745 kr./md. (19.995 kr. i udbetaling).
  • Bedømmelse: 87/100 (fremragende). Læs test af Kia EV6.

Se specifikationer, billeder og priser på Kia EV6

Hyundai Ioniq 5

Hyundai Ioniq 5 er Hyndais søsterbil til Kia EV6, og det er derfor ikke så mærkeligt, at også den er et godt alternativ til Tesla Model Y.

Hyundai Ioniq 5 har – vil mange mene – et noget mere modigt og futuristisk design, der er vældig vellykket. Her finder du mange af de samme kvaliteter som i EV6: God plads til familien, god komfort, gode køreegenskaber, Android Auto og Apple CarPlay.

Hyundai IONIQ 5
Hyundai IONIQ 5

Ligesom i Kia EV6 har Ioniq 5 også V2L (vehicle to load), så du kan tilslutte 220 volt apparater til dens strømstik i kabinen.

Hyundai byder også på en god garanti – her får du fem år uden kilometerbegrænsning.

  • Købspris: Fra 324.995 kr.
  • Leasingpris: Fra 3.995 kr./md. (19.995 kr. i udbetaling).
  • Bedømmelse: 85/100 (fremragende). Læs test af Hyundai Ioniq 5.

Se specifikationer, billeder og priser på Hyundai Ioniq 5

Renault Scenic E-Tech Electric

Et et andet nyt og glimrende alternativ til Tesla Model Y er Renault Scenic E-Tech Electric. Elbilen har et praktisk design og en rummelig kabine med en fin byggekvalitet.

Test af Renault Scenic E-Tech Electric

Den udmærker sig også med en lang rækkevidde på op til 625 km. Bilen bruger 90 procent genanvendelige materialer, scorer topkarakter i Euro NCAPs sikkerhedstest, har det fremragende Android Automotive som infotainementsystem og understøtter også Android Auto og Apple CarPlay.

Se specifikationer, billeder og priser på Renault Scenic E-Tech Electric

Skoda Enyaq

Skoda Enyaq er en af danskernes foretrukne elbiler – og med god grund. Den gør måske ikke meget væsen af sig udvendigt, men det tiltaler måske endda mange.

Indvendigt finder man en stor og rummelig kabine med masser af plads til alle passagerer og et stort bagagerum. Byggekvaliteten og ikke mindst udstyrsniveauet er dertil ganske fornuftigt.

Skoda Enyaq iV

Rækkevidden er op til 573 km, men teknologimæssigt må Enyaq se sig slået af flere af konkurrenterne. Ikke desto mindre er det stadig en vældig god elbil til familien.

  • Købspris: 379.995 kr.
  • Leasingpris: Fra 4.795 kr./md. (14.995 kr. i udbetaling).
  • Bedømmelse: 83/100 (virkelig god). Læs test af Skoda Enyaq.

Se specifikationer, billeder og priser på Skoda Enyaq

Vi anbefaler:
Sammenlign specifikationer på elektriske SUV’er
Test og anmeldelser af elbiler
Disse elbiler er Bedst i Test
Elbiler der kommer i 2024, 2025 og 2026
De billigste elbiler i Danmark