Apple hyrer tidligere BMW-direktør til selvkørende bilprojekt

Apple tilføjer nu endnu en ekspert til deres team, som arbejder på udviklingen af en selvkørende Apple-bil. En mand med fortid hos BMW.

Apple hyrer tidligere BMW-direktør til selvkørende bilprojekt

Rygterne omkring Apple bilprojekt, Apple Car som den populært kaldes, har ikke været mange, efter Hyundai bekræftede, at de havde stoppet samarbejdet med Apple. Men nu er der nyt omkring fra teamet som arbejder på den selvkørende teknologi og bil hos Apple, som får hjælp af en tidligere direktør hos BMW og medstifter af EV-startup Canoo, Ulrich Kranz.

Det betyder at holdet nu består af eksperter fra både Tesla, BMW og også Porsche, hvor de hentede Dr. Harrer fra. Og Hr. Kranz er ikke hvilken som helst mand. Kranz hjalp med lanceringen af BMWs elektriske i3 og den vanvittige i8 hybridbil. Kranz vil efter sigende arbejde på Apples elektriske bil under Doug Field, den tidligere Tesla-direktør, der står for den daglige drift af projektet, der har kodenavnet “Project Titan”.

Holdet, der står for Apple bilprojekt, skulle også have tidligere chef for Siri og ekspert i AI, John Giannandrea, med sig. Så man kan efterhånden ikke være i tvivl om, at der bliver brugt store ressourcer på projektet og der bliver satset stort på det.

Læs også: Hvordan bliver Apple Car? Her er vores bud på Apples elbil

Apples bilprojekt startede i 2014

Vi skal helt tilbage til 2014, hvor vi først hørte om Apples bilprojekt. Og siden da har der været mange rygter, men intet officielt. Man ved at Apple testede selvkørende teknologi, da Apples testbil blev spottet på vejene. Planerne skulle angiveligt først have været en bil, hvilket skiftede til at udvikle bilsoftware, til nu igen at være en selvkørende bil.

Apple har angiveligt været i snak med flere producenter og batteriproducenter, men hvordan og hvor langt Apples spændende projekt er, ved vi altså intet om. Der går stadig rygter om, at Apple allerede om tre år vil kunne vise en bil frem. Men det må tiden vise. Vi følger med i nyhederne omkring Apples selvkørende bil.

Læs også: Rapport afslører nyt om produktionen af Apples elbil

Seneste nyt

Emnet fik sin fortsættelse. Lasse Olsen fulgte op på sagen. 17/3/2021 bragte vi historien om BMW iDrive 8: Mere intelligent og nu med kurvet skærm – Historien kan læses her. Er du interesseret i absolut seneste nyt om temaet, så klik her..