Apples selvkørende bil-projekt overdrages til Siri-chef

Project Titan, Apples meget hemmelige projekt med selvkørende biler, er nu blevet overdraget til lederen af virksomhedens chef og Siri og ekspert i kunstig intelligens.

Apples selvkørende bil-projekt overdrages til Siri-chef

Der er stadig meget lidt vi ved om Apples hemmelighedsfulde Project Titan, som startede ud med et fokus på selvkørende biler, men med tiden har ændret sig. Lige nu ved vi ikke præcis hvad planen med Project Titan er, men glemt er det ikke. Nu har lederen af Apples digitale assistent overtaget projektet.

Og Siri-chefen er ikke hr. hvem-som-helst, men John Giannandrea, som Apple snuppede fra Google tilbage i 2018. Hos Google var Giannandrea chef for søgning og kunstig intelligens, og fik til opgave hos Apple at forbedrer deres evner og viden indenfor kunstig intelligens. Giannandrea rapporterer direkte til Tim Cook, Apples administrerende direktør.

Se også: Nyheder om kunstig intelligens

Fra selvkørende biler til software

Som sagt kendes der ikke meget til Project Titan, udover at det startede ud som et projekt, med henblik på at udvikle selvkørende biler. Det bekræftede Apple tilbage i 2016  i et brev til den amerikanske trafikstyrelse. Året efter blev en selvkørende bil fra Apple spottet på vejene. I 2017 skrev Bloomberg, at Apple sandsynligvis havde droppet ideen om en selvkørende bil og i stedet ville have fokus på softwaren til selvkørende biler.

I 2018 kørte Apple næsten 80.000 miles på de amerikanske veje, for at teste selvkørende bilteknologi. I 2019 blev dette til kun 7.500 miles.

Og det er sådan cirka det samme vi ved i dag. Angiveligt skulle Apple være i fuld gang med udviklingen af software og kunstig intelligens til selvkørende biler, og have indgået samarbejder med førende bilproducenter, såsom Volkswagen. Og det er her hr. Giannandrea kommer ind i billedet, med hans store ekspertise inden for kunstig intelligens.

Apple fyrede knap 200 medarbejdere fra projektet i starten af 2019, og senere samme år opkøbte de virksomheden Drive.ai og hyrede ingeniører derfra.

Hvornår vi kommer til at kunne sige “Siri, kør mig hjem til mor” vides derfor ikke. Men mon ikke snart der er nyt om Project Titan.

Se også: Nyheder om selvkørende biler og elbiler

Mere om sagen

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade sagen ligge. 29/9/2020 fulgte redaktionen op med artiklen om Google Meet får støjreduktion på iPhone- og Android-telefoner – Læs videre her. Seneste nyt om temaet kan du finde her.