Audi e-tron bliver til Q8 e-tron med længere rækkevidde

Audi elektriske SUV, e-tron, bliver angiveligt til Audi Q8 e-tron senere i år. Senere hen kommer en ny og langt mere effektiv Q8 e-tron.

Audi e-tron bliver til Q8 e-tron med længere rækkevidde

Audis første e-tron var deres elektriske SUV, som meget simpelt gik over navnet Audi e-tron, da den blev lanceret i slutningen af 2018. I løbet af 2022 kan modellen se frem til en navneændring, hvor den ganske logisk vil blive kaldt Audi Q8 e-tron, efter Audis brændstofdrevne Q8 SUV. En ny model, bygget på en helt ny og langt mere effektiv platform, kommer senere hen.

Læs også: Nye elbiler, der kommer i 2022

En Audi Q8 e-tron i 2022

Efter lanceringen af e-tron er der kommet nye til, for eksempel e-tron Sportback-modellerne. I år skulle dog været året, hvor e-tron-serien får ny navn og en opdatering. Audi Q8 e-tron forventes lanceret senere i år.

Når e-tron bliver til Q8 bliver det også med en længere rækkevidde. Den nuværende e-tron, i den største model, har en maksimal rækkevidde på 434 kilometer. Ikke en imponerende rækkevidde for en elbil i dag, specielt ikke med en pris på 630.000 kroner.

Når Audi Q8 e-tron bliver lanceret senere i år bliver det med en større batteri, som forlænger rækkevidden op til 600 kilometer.

Audi Q8 e-tron 2022.
Audi Q8 e-tron 2022 spionbillede.

Se også: Elbilerne opnår ny, stor milepæl i 2021

Mere effektiv elektrisk SUV fra Audi

Rygter snakker også om en helt ny elektrisk SUV fra Audi, der er under udvikling. Den nuværende e-tron er en fossilbil, der er blevet omdannet til en elbil, hvilket ikke er optimalt. Skal man opnå den bedste effektivitet skal elbilen bygges fra bunden, hvilket er Audis plan med denne kommende SUV.

Denne elektriske SUV vil angiveligt blive bygget på Premium Platform Electric (PPE), der er udviklet af Porsche, til særligt højkvalitets og kraftfulde elbiler. Denne Q8 e-tron vil byde meget rækkevidde og udnyttelse af pladsen i bilen.

Læs også: De mest ventede elbiler i Danmark i 2022

Sidste tilføjelse til historien

Redaktionen har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. Daniel Søgaard Hald fortsatte fortællingen. 19/4/2021 gik vi et spadestik dybere og bragte en artikel omkring temaet Audi viser fremtidens sedan med A6 E-Tron-koncept – Tjek artiklen her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.