Bilist snuppet i at bruge Tesla-autopilot til køreprøven

Vi er endnu ikke nået dertil, hvor man må bruge autopilot til køreprøven. En Tesla ejer har dokumenteret sit brave forsøg på video.

 

En bilist i USA fandt på den glimrende idé at finde ud af, om man rent faktisk kan bruge Teslas autopilot til at bestå en køreprøve. Vel og mærke uden at kørelæren ved det. Det har han dokumenteret i denne video, og som titlen måske antyder, gik den ikke.

Se også: Apple Car – masser af bud på hvordan Apples bil vil se ud

Skjult kamera under køreprøve

Føreren af Teslaen, der også er skaberen af videoen, var selv opmærksom på, at det han ville foretage sig ikke var indenfor reglerne. Han besluttede sig dog for at se, om han kunne slippe af sted med det alligevel. Det gjorde han blandt andet ved at sætte skjult kamera op i sin bil.

Uden vi ved, hvor meget kørelæren er inde i, hvad en Tesla kan, var der alligevel nogle signaler, der afslørede, at noget var galt. Hver gang man tænder og slukker for autopiloten i en Tesla, kommer der en lyd, og et blåt symbol på skærmen bliver tændt. Det blev det fældende bevis. 

Fremtiden for køreprøver?

I videoen forklarer kørelæren godt nok, at de gerne vil se bilistens køreevner uden hjælp fra køretøjet selv. Han anerkender samtidig, at det er et brugbart redskab. Så spørgsmålet er vel egentlig, hvor langt vi er fra, at redskaber som disse kan indgå i en køreprøve. 

Se også: Elbiler, hybridbiler & opkoblede biler

Efterfølgende om emnet

Efterfølgende kom der nyt om emnet. Steen Jørgensen har bragt sagen videre. d. 23/12/2020 gik vi videre med temaet i et indlæg om Elon Musk tilbød Apple at købe TeslaKlik her og læs historien.. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..