Billig elbil har kurs mod Danmark: Nammi Box

Den lille elektriske bybil Nammi Box fra Dongfeng Motor er på vej ud på det europæiske bilmarked, hvor den vil være en af de absolut billigste elbiler.

Billig elbil har kurs mod Danmark: Nammi Box

Bilig elbil? Så kan Nammi Box ganske snart blive et af de mest fornuftige valg. Den rummelige bybil med det sjove navn er netop nu på vej til Europa.

Se også: De mest populære elbiler i Danmark

Nammi Box bliver en af de billigste elbiler

Flere kinesiske elbilmærker er på vej til Europa med deres mindste og billigste elbiler, hvor de nærmest ingen konkurrence vil møde. De vestlige bilproducenter har nemlig ikke elbiler i denne prisklasse endnu. Blandt disse er Nammi Box, der er produceret af Dongfeng Motor.

Dongfeng Motor har mange års erfaring med produktion af biler og kendes herhjemme bedre under mærke Voyah. Eftersom elbiler fra Dongfeng Motor allerede er på det danske marked er det meget sandsynligt, at bilen snart introduceres i Danmark. Nammi Box kan nu forudbestilles i Schweiz og Norge, hvor den i sidstnævnte land går under navnet Dongfeng Box.

Hvad forventes Nammi Box at komme til at koste i Danmark? Et kvalificeret gæt fra mobilsiden.dk lyder på 150.000 kr.

Nammi Box er en elektrisk bybil af typen hatchback, der ser ud til at have et ganske rummelig kabine. Den har et batteri på 42,3 kWh, der giver den en rækkevidde på 310 km (WLTP). Der er fem siddepladser og et bagagerum på 326 liter.

Bilen har et 12 tommer infotainmentskærm og diverse førerassistentsystemer. Det tyder i øjeblikket ikke på, at Nammi Box understøtter Android Auto og Apple CarPlay.

Vi forventer, at Nammi Box kommer til Danmark i starten af 2025.

Se også: Pris, specifikationer og billeder af Nammi Box

Billeder af Nammi Box

Se også: Se hvilke elbiler der er Bedst i Test

Billige elbiler til 150.000 kr.

Dongfeng Motor er dog ikke den eneste kinesiske elbilproducent, der har set en åbning på et det europæiske marked med den billige elbil Nammi Box. Også giganten BYD og Leapmotor er på vej hertil med elbiler i samme prisklasse omkring de 150.000 kr.

BYD er på vej med Dolphin Mini og Leapmotor med T03, der begge er små elektriske bybiler, der bliver blandt de absolut billigste elbiler i Europa. Til sammenligning koster den billigste elbil fra en velkendt producent som Volkswagen fra 260.000 kr.

Nammi Box vil dog ikke være den billigste elbil herhjemme. Den billigste indtil videre er BAW Pony, der koster fra kun 113.590 kroner.

Se også: Elbiler der kommer i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Test og anmeldelser af elbiler
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den