Video: Test af BMW i4

BMW i4 er en ekstremt velkørende elbil, der har både lang rækkevidde og er hurtig - og så er den samlet på grøn energi. Her er vores videotest af BMW i4.

BMW i4 er ikke som alle de andre aktuelle elbiler på markedet. I stedet for at være en stor og meget rummelig SUV eller crossover, er BMW i4 en sedan med designtræk fra en coupé. Den byder på fem siddepladser og en fornuftig størrelse bagagerum, men pladsen er langt fra det vigtigste at fremhæve ved denne elbil. BMW i4 er nemlig en af de mest velkørende elbiler vi endnu har testkørt.

Læs den fulde test af BMW i4 her

Kort om BMW i4

BMW i4 er en såkaldt Gran Coupé. Kort fortalt er det en sedan med fem døre og et sportsligt design. Den kommer i to varianter: eDrive40 og M50, hvor sidstnævnte er topmodellen. BMW i4 M50 er en voldsom elbil, der har 544 hestekræfter og et drejningsmoment på 795 Nm. Den tager turen fra 0-100 km/t på kun 3,9 sekunder og har en tophastighed på 225 km/t. eDrive40 er en anelse langsommere, men byder derimod på en længere rækkevidde (590 kilometer WLTP).

BMW i4 er langt fra den mest rummelig elbil på markedet. Det betyder ikke, at man ikke kan være fem personer i den, men det kan godt blive trængt. Det samme gælder bagagerummet, der er meget lavt og har sine begrænsninger.

Plads har den, men det er altså ikke dens stærkeste side. Derimod er BMW i4 en utrolig velkørende bil og scorer derfor højt på dens køreegenskaber i vores test. Den er hurtig, flot og komfortabel og materialerne er af en høj kvalitet.

Man betaler dog også for det. BMW i4 koster fra lidt over 500.000 kroner, hvor man skal forvente af bruge en del ekstra kroner på ekstraudstyr.

Vi har testet BMW i4 eDrive40

Den variant af BMW i4 vi har haft til test, er eDrive40 med 340 hestekræfter, 0-100 km/t på 5,7 sek­under, 80,7 kWh batteri, der giver 590 km WLTP. Testbilen havde en samlet pris på 622.772 kroner.

Vi har testet BMW i4 efter vores ti kvalitetsparametre og givet den en samlet bedømmelse. Læs mere om hvordan vi tester elbiler her.

Hvad er godt ved BMW i4 og hvad kunne være bedre? Se videoen herover og se vores samlede bedømmelse af den.

Se også: Test af elbiler