Britiske McDonalds-restauranter får ladestationer til elbiler

McDonald's har planer om at indføre superladere til elbiler ved nye britiske drive-thru-restauranter.

Britiske McDonalds-restauranter får ladestationer til elbiler

McDonald’s UK sagde mandag, at de vil installere superladere på deres nye McDrive-steder i landet.

Fastfood-giganten samarbejder med firmaet InstaVolt, som er specialiseret i teknologien. Opladningsinfrastruktur vil blive rullet ud på nye drive-thrus som standard, og vil også blive introduceret til de eksisterende drive-thru-restauranter, hvor det er muligt.

Læs også: Den rene elbil bliver mere populær i Danmark

Oplader elbilen til 80 procent på 20 minutter

Paul Pomroy, administrerende direktør for McDonald’s U.K. og Irland, har sagt at der er en voksende appetit på de elektriske køretøjer, og at det er “en central del af U.K.’s bestræbelser på at opbygge en grønnere tid efter COVID-19”.

”Dette partnerskab og ambition drager fordel af vores skala og er et reelt skridt fremad for dem, der allerede kører elektriske køretøjer, såvel som folk, der overvejer at lave skiftet,” tilføjede han.

McDonald’s siger, at hurtigopladningsteknologien fra InstaVolt kan levere 80 procents opladning på under 20 minutter.

Læs også: 29 populære elbilers rækkevidde sammenlignet i test

Stigning i antallet af elbils-registreringer

Det samlede britiske bilsalg har været hårdt ramt af coronavirus-pandemien, og tal fra Society of Motor Manufacturer and Traders (SMMT) viser, at registreringer af nye biler faldt med 89 procent i maj i forhold til 2019.
I sidste måned steg antallet af elektriske køretøjsregistreringer dog med 21,5 procent.

Ifølge SMMT steg antallet af registreringer til elektriske køretøjer til 37.850 i 2019, hvilket var en stigning på 144 procent i forhold til 2018, hvor 15.510 blev registreret. Det var før pandemien ændrede markedet.

Udover pandemien er en anden mulig barriere for salget af elbiler “rækkeviddeangst” – der er blandt nogle en forestilling om, at elbiler ikke er i stand til at gennemføre lange rejser uden at løbe tør for strøm. En af nøglerne til at ændre denne opfattelse er blandt andet en bedre opladningsinfrastruktur.

Læs også: Rekordhøjt salg af plug-in hybridbiler

McDonald’s vil med deres partnerskab med InstaVolt være med til at øge tilgængeligheden af ​​hurtig-opladning ved at sikre et netværk, der er på genkendelige lokationer.

Mens mandagens meddelelse kun vedrører det britiske marked – som allerede er hjemsted for et antal ladepunkter på McDonald’s – har virksomheden i de seneste år introduceret ladestandere på deres lokationer flere steder i verden, herunder Nederlandene og Sverige.

Læs også: Find 150.000 ladestationer til elbilen med ny app fra Bosch