ChatGPT bliver digital assistent hos bilgigant

Bilgiganten GM arbejder tæt sammen med Microsoft om en særlig bilfokuseret version af ChatGPT, der skal give nye muligheder med biler.

ChatGPT bliver digital assistent hos bilgigant

General Motors, der har bilbrands som Buick, Cadillac, Chevrolet og Corvette arbejder på en in-car digital assistent baseret på samme machine learning-modeller, der også ligger bag ChatGPT.

Vi hørte første gang om dette udviklingsprojekt i sidste uge og siden er nyheden blevet bekræftet af GM via Reuters.

”ChatGPT vil komme til alt,” sagde Vicedirektør for GM, Scott Miller i den forbindelse til Reuters.

Se også: Leasingpriser på elbiler

AI skal give biler større biloplevelse

Bilproducenten forestiller sig blandt andet, at den digitale assistent skal hjælpe føreren i situationer, hvor man tidligere ville have kigget i bilens manual for at få hjælp som ved en punktering. Den kan også tilbyde integration og skemalægning sammen med andre enheder, for eksempel åbningsmekanismen på garageporten.

“Dette skift handler ikke kun om en enkelt funktion som for eksempel udviklingen af stemmekommandoer, men betyder i stedet, at kunderne kan forvente, at deres fremtidige køretøjer vil være langt mere kompetente og opdaterede i det hele taget, når det gælder nye teknologier,” udtaler en talsperson fra GM til Reuters.

Se også: Test af elbiler

Særligt bilversion af ChatGPT

Ifølge Semafor skal den digitale assistant fungere på en anden måde end andre chatbots som Bing Chat. GM skal efter sigende være i gang med at lægge et ”car-specific layer” ovenpå den store sprogmodel, der ligger bag ChatGPT.

Det er en del af et større samarbejde mellem GM og Microsoft. I 2019 påbegyndte de to et samarbejde om selvkørende biler. Microsoft er OpenAI’s eneste leverandør af cloudtjenester, så formentlig kommer GM’s in-car assistent til at køre Azure.

GM har endnu ikke offentliggjort et navn på softwaren, og vi har heller ikke fået en potentiel lanceringsdato.

Se også: Hvad skal man være opmærksom på ved køb af elbilforsikring?