Circle K Autocharge: Enklere elbilopladning på vej

Circle K er på vej med Autocharge, der i stil med plug & charge automatisk genkender din elbil, starter opladningen og klarer betalingen.

Circle K Autocharge: Enklere elbilopladning på vej

Opladning af elbiler på farten kan i dag være lidt af et gedemarked, når man skal finde informationer om ledige ladestandere, priser for opladning og have diverse apps klar til at starte opladningen. I ren plug & charge-stil tester Circle K lige nu Autocharge, der skal gøre selve opladningen lidt mere simpel.

Se også: Guide til ladeboks og opladning hjemme

Opladning startes og betaling sker automatisk

Ideen er ikke ny og minder meget om plug & charge, som Tesla ejere kender fra Supercharger-ladestandere og som også nogle elbilproducenter tilbyder på et udvalg af ladestationer.

Der er dog den store forskel ved Circle Ks nye ladeløsning, at der ikke stilles krav til elbilmærket. Det er altså i teorien alle elbiler med et CCS-stik, der kan benytte sig af dette.

Autocharge fungerer med alle bilmodeller og mærker, der understøtter funktionen, og listen opdateres løbende, når der kommer nye bilmodeller på markedet. 

Den nye funktion vil på et tidspunkt blive tilgængelig i Circle K-appen, hvor der blot skal tilmeldes et betalingskort og bilen registreres i appen. Her vil man kunne se om bilen er understøttet af Autocharge eller ej.

Når det er aktiveret behøver man ikke længere finde hverken mobiltelefon eller betalingskort frem, når opladningen skal sættes i gang.

Circle K tester lige nu Autocharge i Sverige. I Danmark vil Circle K starte test om cirka 3 måneder.

Se også: Circle K har flest 300 kW lynladere i Danmark

Se ladestatus på elbiler i appen

En anden funktion i Circle K-appen er netop rullet ud i Danmark. Denne funktion gør det muligt at se ladestatus på elbiler, der er i gang med at lade ved Circle K’s ladestandere.

Det ser sådan ud:

Se ladestatus for elbiler, der oplader i Circle K-appen.

Med denne funktion i appen får man et enkelt overblik over tilgængeligheden på en ladestation og kan hurtigt vurdere, hvor lang en potentiel ventetid kan være.

Se også: Se elbiler med hurtig opladning