Danmark får sin første batteriskiftestation til elbiler i år

Inden vi går ind i 2023 vil Danmark have sin første batteriskiftestation til elbiler i Danmark. På få minutter kan kompatible elbiler på skiftet batteriet ud.

Danmark får sin første batteriskiftestation til elbiler i år

Det er selvfølgelig elbilproducenten Nio, der senere i år også åbner showroom i Danmark, som er ved at gøre klar til at åbne deres første såkaldte swap-station til deres elbiler. Her kan man på få minutter få skiftet et tomt elbilbatteri med et fuldt opladt.

Se også: Test af elbiler

Den hurtigste “opladning” af elbiler

Man kan godt kalde dette for den absolut hurtigste som for opladning af elbiler. Det tager 3-4 minutter at gå fra et helt tomt batteri i elbilen til et 100 procent opladt. Men der er langt mere i det end blot hurtig opladning.

Det er elbilproducenten Nio, der gør klar til åbning senere i år, hvor de også gerne vil kunne fremvise deres første batteriskiftestation herhjemme. Den første Swap-station bliver placeret i Slagelse, men der er selvfølgelig planer om flere af slagsen:

“NIOs swap-stationer kommer til at ændre den måde, vi tænker elbiler på. De giver brugerne flere muligheder, større fleksibilitet og sender NIO-brugere langt hurtigere tilbage på vejene end ved en almindelig opladning. I løbet af de kommende år vil NIO opstille mange flere swap-stations rundt omkring i landet, hvor NIO-brugere nemt og hurtigt kan skifte til et fuldt opladet batteri i stedet for at skulle vente på at lade op,” siger Head of User Development for Nio i Danmark, Anja Bruun Meineche.

Stationen i Slagelse er den første af en række stationer, der i de kommende år vil blive opført landet over. Tidligere i år nåede Nio op på 900 batteriskiftestationer samt 8 millioner styk batteriskifte, så der er altså tale om en meget gennemtestet teknologi.

Placeringen på den første batteriskiftestation er i et område med andre ladeoperatører og med et større udbud af restaurationer end mange andre faciliteter.

Læs også: Elbilmærket NIO åbner flere batteriskiftestationer i Norden

Nio batteriskiftestation.

Skift batteristørrelse

På Nios batteriskiftestationer kan kompatible elbiler få skiftet deres tomme batteri med et fuldt opladt, der derudover er tjekket for eventuelle fejl. Vi skriver kompatible biler, for Nio har tidligere meldt ud, at andre bilproducenter skal være velkomne til at benytte deres teknologi til batteriskifte – det er der bare ingen bilmærker, der har kastet sig ud i endnu.

Ved batteriskiftestationen kan man vælge mellem forskellige størrelser af batteri: et lille, mellem og senere hen et meget stort på 150 kWh, der kan give en rækkevidde på over 1.000 kilometer.

Nios første elbil i Danmark

Når Nio åbner butikken i Danmark senere i år, bliver det med elbilen ET7, som er en stor sedan. Du kan læse mere om Nio ET7 her. For Nio handler det ikke kun om elbiler, men om at skabe et fællesskab. Til det bruges både Nios showroom, Nio House, hvor der afholdes forskellige events og arrangementer samt deres app, hvor brugerne kan kommunikere sammen.

Se også: Nyheder om elbiler