De bedste funktioner i Android Auto

Har du en bil med Android Auto, så er det bare med at drage nytte af dens mange funktioner. Se vores guide til smartere hverdag med din bil.

De bedste funktioner i Android Auto

Det er farligt (og ulovligt) at bruge sin smartphone, mens man kører bil. Opmærksomheden rettes mod telefonen i stedet for vejen og trafikken. Bruger man Googles Android Auto, er det lettere at besvare beskeder, foretage opkald, følge med på kortet, lytte til yndlingsmusikken og mere, uden at blive alt for distraheret.

Android Auto er tilgængeligt via bilens indbyggede infotainmentsystem, hvor man tilslutter smartphonen med kabel eller trådløst.

Her guider vi til de seks bedste funktioner i Android Auto, der kan være med til at forbedre din køreoplevelse.

Læs også: Sådan får du trådløs Android Auto i enhver bil

Google Assistent giver håndfri styring

Mange funktioner i Android Auto kan styres ved hjælp af Googles digitale assistent. Det betyder, at man kan holde øjnene på vejen og hænderne på rettet, mens man beder Google-damen om at foretage sig noget, blot ved hjælp af stemmen.

For at aktivere assistenten, siger man blot “Hej Google” eller trykker på genvejsknappen med mikrofon-ikonet på bilens rat. Har din bil ikke denne knap på rattet, er der en genvejsknap på hovedskærmen i Android Auto.

Google Assistant kan via Android Auto hjælpe med det meste på smartphonen. Man kan for eksempel bede den om at ringe til en bestemt person, få vejrudsigten, starte musik, podcast og så videre eller starte rutevejledning til en destination.

Se også: Se specifikationer på alle elbiler

Afspil den seneste radioavis

Android Auto kan levere de seneste nyhedsopdateringer til dig. Siger du til assistenten “afspil seneste nyheder” afspilles den seneste radioavis.

Google Assistant fortæller også alt om vejret, hvis man beder om det. Så kan man få opdateringer af vejrudsigten med dybdegående information som sigtbarhed, vindhastigheder og mere.

Se også: Bedste elbil til familien

Hold øje med det smarte hjem

Android Auto kan interagere med de smarte apparater i hjemmet, der automatiserer eller overvåger boligen. Med andre ord kan man bruge Google Assistent i Android Auto til at tjekke og styre smarte enheder som højtalere, lyspærer, termostater, varmepumpe, smarte dørklokker og andet, mens man kører.

Det er dog nødvendigt at installere smarte enheder i hjemmet, der er kompatible med Google Assistent, for at det skal fungere.

Har din bil Android Automotive, kan man også anvende smart højtalere i hjemme til at kommunikere med bilen. Her kan man for eksempel starte klimaanlægget.

Se også: Test af elbiler

Brug dine yndlingsapps og tjenester i bilen

Android Auto er kompatibel med de fleste navigationsapps som Google Maps, TomTom Go og Waze. I Android Auto kan man også tilgå Googles appbutik, hvor man kan hente apps. Det betyder, at du i bilen kan benytte yndlingsapps til musik, lydbøger, podcast, parkering og meget andet. Af sikkerhedsmæssige årsager er det ikke alle apps, der kan tilgås i bilen.

Hvis man har en elbil, kan man også installere en af de mange apps, der hjælper med at finde opladningsstationer i Danmark og rundt om i verden. Det er nemlig ikke alle elbiler, der er gode til at finde ladestationer i deres indbyggede infotainmentsystem.

Automatisk genoptagelse af musik

En af de bedste funktioner i Android Auto er, at man kan automatisk fortsætte med at lytte til musik, podcasts eller lydbøger.

Er funktionen ikke allerede aktiveret, kan du gøre det i indstillingerne til Android Auto på din Android-telefon. Derudover kan man vælge en standard musiktjeneste i indstillingerne for Google Assistent. På den måde ved den automatisk, at den skal spille musik fra for eksempel Spotify.

Se også: De bedste elbiler lige nu

Besvare opkald og beskeder

Udover at ringe til personer fra kontaktlisten, kan man få Android Auto til at besvare beskeder. Modtager man en besked kan den ikke læses på bilens skærm. I stedet kan Google Assistent læse beskeden op, hvorefter du får mulighed for at svare på den.

Hvis man ikke ønsker at blive distraheret af notifikationer under kørslen, kan man aktivere “Forstyr ikke” på smartphonen.

Android Auto kan ikke styre alt i bilen

Selvom man kan bruge Android Auto til mange ting, er funktionaliteten alligevel begrænset. Man kan for eksempel ikke styre bilens klimaanlæg. Det kan man derimod med det mere avancerede Android Automotive, der er et infotainmentsystem fra Google, der er indbygget i nogle biler.

Læs også: Nye og kommende elbiler med Android Automotive