De billigste elbiler med plads til den lille familie

En rimelig rummelig, praktisk og prisoverkommelig elbil? Vi tager et kig på udvalget af de billigste elbiler tilden lille familie og til bybrug.

Der er lange udsigter til, at vi ser flere mindre byvenlige elbiler, der prismæssigt kan matche de små brændstofbiler. Og når det kommer til de større og mere familievenlige elbiler, er disse også stadig dyrere end benzin- og dieselbilerne. Men hvad koster en familievenlig elbil med tilstrækkelig plads egentlig? Det tager vi et kig på i denne uges Fokus. Se videoen herover.

Se også: Nyheder om elbiler

Elbiler er blevet dyrere

Det sidste års tid er priserne på mange elbiler steget. Hyundais Ioniq 5 er blevet 25.000 kroner dyrere, det samme er Audis Q4 e-tron og BMW i4 eDrive40 er nu hele 33.000 kroner dyrere. Flere elbiler, herunder Fords Mach-E og Kias EV6 er der endnu ikke kommet nye priser på endnu, men også de forventes at blive en hel del højere. Generelt er der altså tale og ganske store prisstigninger.

Men hvad skal en familie vælge, hvis de gerne vil have en elbil, der er tilstrækkeligt rummelig, kan bruges i både by og på længere ture og uden prisen bliver for høj? Se nogle af de oplagte elbiler til den lille familie herunder.

Se også: Sådan finder vi bedste og billigste familiebil

De fornuftige elbiler til familien

Nissan Leaf 2022
Nissan Leaf 2022

Nissan Leaf

Nissan Leaf er en hatchback, men en rimelig rummelig en af slagsen. En 5-dørs elbil med fornuftig plads i kabinen, 420 liter i bagagerummet og en rækkevidde på op til 385 kilometer (WLTP). Hurtig opladning fra 0-80 procent tager 45 minutter – hvis du altså kan finde en chademo-hurtiglader. Nissan Leaf koster fra 202.000 kroner.

Læs mere om Nissan Leaf

MG ZS EV
MG ZS EV

MG ZS EV

MG ZS EV er en af de mere rummelige billige elbiler, der er perfekt til en lille familie. Her får man en rækkevidde op til 440 kilometer 100 kW DC-opladning og 470 liter i bagagerummet. MG ZS EV koster fra 265.000 kroner.

Læs mere om MG ZS EV

MG4 Electric
MG4 Electric

MG4 Electric

MG4 Electric er en af de nyeste elbiler, der er blevet lanceret herhjemme. MG4 Electric er en 5-dørs hatchback med en rummelig og moderne kabine. Den har et bagagerum med 363 liter, en rækkevidde på op til 435 kilometer og 100 kW DC-opladning. MG4 Electric koster fra 285.000 kroner.

Læs mere om MG4 Electric

Renault Megane E-Tech
Renault Megane E-Tech

Renault Megane E-tech Electric

Renaults Megane E-tech Electric er en nydelig elbil, der er langt mere rummelig end den ser ud. Megane E-tech Electric er en bred bil og der er derfor god plads på bagsæderne. Den kommer derudover med Android Automotive infotainmentsystem, der fungerer virkelig godt. Megane E-tech Electric har en rækkevidde på op til 458 kilometer, der er 22 kW AC-opladning og op til 130 kW DC-opladning. I bagagerummet er der 440 liter. Prisen på Renault Megane E-tech Electric starter ved 292.990 kroner.

Læs test af Renault Megane E-tech Electric

MG5 Electric
MG5 Electric

MG5 Electric

MG5 Electric er en af de eneste elektriske stationcars på markedet – og den eneste til en overkommelig pris. Den er samtidig en god og fornuftig bil med dejlig kabine og tilfredsstillende bagageplads. MG5 Electric har en rækkevidde på op til 400 kilometer samt 87 kW DC-opladning. Der gemmer sig 479 liter plads i bagagerummet. Prisen på MG5 Electric starter ved 295.000 kroner.

Læs test af MG5 Electric

Citroën ë-C4

Citroen e-C4

Vores sidste bud på en prisoverkommelig elbil til familien slutter ved Citroën ë-C4 – og altså lige netop under de 300.000 kroner. Citroën ë-C4 er en 5-dørs hatchback med en stor nydelig kabine med høj komfort. Citroën ë-C4 har en rækkevidde på op til 354 kilometer og 100 kW DC-opladning. Der er 380 liter klar til brug i bagagerummet. Prisen på Citroën ë-C4 starter ved 299.990 kroner.

Læs også om x-C4X

OBS: Denne artikel er baseret på denne uges Fokus-video fra Youtube, hvor vi denne gang snakker om elbiler, offentlig transport og iPhone 14. Vi svarer på seernes gode spørgsmål og sætter gang i en ny spændende konkurrence, hvor man kan vinde et komplet sæt sikkerhedsudstyr fra AJAX. Se med i seneste Fokus her.

Se også: Test af elbiler