Ny udgave af MG ZS EV er billigere og har mindre batteri

MG er klar med en ny og billigere indstigningsudgave af elbilen MG ZS EV. Den familievenlige SUV kan nu fås med Standard Range- eller Long Rang-batteripakke.

Ny udgave af MG ZS EV er billigere og har mindre batteri

Den kinesiske bilgigant SAIC, som sælger elbiler i blandt andet Danmark under det gamle britiske brand MG, er klar med en ny udgave af mærkets første elbil, MG ZS EV, som kom til Danmark tilbage i 2020.

Der er tale om en ny indstigningsmodel eller basismodel, som gør, at MG ZS EV nu kan fås til en lavere pris end tidligere. Du får dog også et mindre batteri med i pakken.

Læs også: Test og anmeldelse af MG5 Electric

Ny variant af MG ZS EV med 51 kWh batteri og lavere pris

Oprindeligt kom MG5 med et batteri på 44,5 kWh – en kapacitet, der sidst i 2021 blev forøget til 69,9 kWh som del af et facelift. Nu er MG så klar med en billigere indstigningsudgave af ZS EV, så danskerne kan vælge mellem to varianter.

Den nye og billigere modelvariant hedder Standard Range og kommer med et batteri på 51 kWh. Prisen starter ved 264.999 kroner for varianten med Comfort-udstyrspakke, mens varianten med Luxury-udstyrspakke koster 284.999 kroner. Det mindre batteri giver en rækkevidde på op til 320 kilometer (WLTP) med et energiforbrug på 173 Wh/kW. Med det mindre batteri må du også nøjes med kun 1-faset hjemmeopladning med en effekt på 3,7 kW i Danmark.

Ligesom tidligere kan man fortsat købe MG ZS EV med et batteri på 69,9 kWh kaldet Long Range. Ønsker du hurtigere 3-faset hjemmeopladning, skal du have fingrene i denne model.

Se også: Test af elbiler

Det nye modelprogram for MG ZS EV ser ud som følger:

Model Variant Batteri Udstyrspakke Hjemmeopladning Pris
MG ZS EV Standard Range 51 kWh Comfort 6,6 kW 264.999
Luxury 284.999
Long Range 69,9 kWh Comfort 6,6 kW 284.999
Luxury 314.999
Comfort 11 kW 289.999
Luxury 319.999

Kort leveringstid på MG ZS EV med 51 kW batteri

Det kniber for mange bilproducenter med at kunne levere biler inden for en kort tidsramme – og for eksempel måtte Xpeng for nylig opgive at sælge elbilen Xpeng P5 i Danmark. Det er dog lykkedes MG’s moderselskab SAIC at få sendt MG ZS EV Standard Range med skib på vej til Europa, så den nye indstigningsmodel forventes allerede klar til levering medio august.

Hvis den nye indstigningsmodel frister, er det muligt at booke en prøvetur på MG’s danske hjemmeside.

Se også: Nyheder om elbiler