Elbil med næste generation af Apple CarPlay lanceret

Den første elbil med det nye Apple CarPlay er lanceret. Med det nye CarPlay kan man styre funktioner i bilen, streame film og meget mere.

Elbil med næste generation af Apple CarPlay lanceret

Apple præsenterede tilbage i 2022 CarPlay i en ny udgave, som nu er landet i den første bil. Det er den netop afslørede Porsche Taycan, der har fået en meget dybere integration af Apple CarPlay.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Nu kommer det forbedrede Apple CarPlay

Det har været længe undervejs, men nu er det nye Apple CarPlay endelig klar. Den nye Porsche Taycan er nemlig den første bil på markedet med Apples forbedrede CarPlay, som samtidig kommer med nyt og hurtigere infotainmentsystem.

Den nye Porsche Taycan byder på mange forbedringer, heriblandt længere rækkevidde, hurtigere opladning, større ydeevne, mere standardudstyr og et nyt design. Men den byder også på ny teknologi i dens infotainmentskærme.

Porsches eget infotainmentsystem er forbedret, men mere interessant er det med det nye Apple CarPlay. Når først en iPhone er parret med bilen, får man adgang til det nye Apple CarPlay.

CarPlay i den nye Porsche Taycan er dog kun starten. Senere vil CarPlay kunne overtage både førerskærm og infotainmentskærme, hvor man kan skifte temaer og mere. Læs mere om det nye Apple CarPlay her.

Se også: De bedste bybiler og familiebiler i Danmark

Hvad kan det nye Apple CarPlay i Porsche Taycan?

Men hvad kan det nye Apple CarPlay? Det nye Apple CarPlay er dybere integreret i bilen og får direkte adgang til flere af bilens funktioner.

Direkte i CarPlay vil man have adgang til styring af klima, ambientbelysning, køreprogrammer, navigation med ladestop og mange andre funktioner.

Med det nye CarPlay i Taycan er det også muligt at streame indhold. Man kan selvfølgelig streame musik, men man kan også streame serier, film og TV på infotainmentskærmen.

Taycan kan udstyres med en underholdningskærm til forsædepassagere, som også kan overtages af CarPlay. Hermed vil passageren kunne nyde yndlingsfilmen eller en god serie på den lange køretur, uden at forstyrre føreren af bilen.

Se også: Specifikationer, priser og bedømmelse af ny Porsche Taycan

Herunder kan du se det i brug i den nye Porsche Taycan, hvor Youtube-kanalen Autogefühl kigger nærmere på det:

Det nye CarPlay kommer til andre elbiler

Det er ikke kun ejere af Porsche Taycan, der kan nye godt af det nye Apple CarPlay. Andre bilproducenter vil også tilbyde det.

Apple har tidligere meldt ud, at det har et tæt samarbejde med flere bilproducenter om det nye CarPlay. Apple selv har nævnt 14 forskellige bilmærker, såsom Volvo, Audi, Honda, Mercedes, Nissan, Renault og flere.

Hvornår disse bilmærker vil tilbyde modeller med det nye CarPlay er dog uvidst.

Se også: Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2023, 2024 og 2025

Vi anbefaler:
Billigste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Find den bedste og billigste forsikring til elbil hos If
Test og anmeldelser af elbiler