Apple bekræfter: Nyt CarPlay lanceres i år

Apple bliver i år klar med en stor opdatering af CarPlay, der kommer med helt nyt design, funktioner og muligheden for en dybere integration i bilerne.

Apple bekræfter: Nyt CarPlay lanceres i år

Den største opdatering af Apples softwareplatform til biler nogensinde lanceres i 2024 – og de første biler vil også være klar til at understøtte det.

Se også: Sammenlign, se priser og bestil testkørsel i elbil

Nyt Apple CarPlay kan komme allerede til marts

Apple viste tilbage i 2022 det nye CarPlay frem for første gang, men har endnu ikke fået gjort det færdigt. Det tyder dog på, at vi meget snart kan tage det i brug.

Apple har nemlig bekræftet, at det nye CarPlay lanceres i år, hvor vi for første gang vil se nogle af de nye funktioner i iOS 17.4-softwareopdateringen til iPhone.

Denne softwareopdatering forventes at være klar til marts. Det vides dog ikke, om denne vil indeholde alle de nye funktioner, som Apple tidligere har vist det nye CarPlay vil have.

CarPlay får helt nyt design og større mulighed for personlig tilpasning. Det betyder, at der vil være forskellige temaer og widgets.

Den største forskel er dog, at det nye CarPlay helt kan erstatte bilens infotainmentsystem, hvor bilproducenten tillader det og forbereder bilen til det.

Det betyder, at CarPlay vil kunne styre klimaanlæg, kameraer på bilen, batteristatis, ruteplanlægning med ladestop, medier, dæktryk og meget mere.

Se også: De bedste elbiler i Danmark lige nu

Se også: Rygter om nye elbiler i 2023, 2024 og 2025

Det første biler klar til det nye CarPlay i år

CarPlay stiller dog større krav til bilproducenterne, hvis man skal kunne benytte alle dets funktioner. Spørgsmålet er hvor villige producenterne er til at implementere det. Der er dog ingen tvivl om, at Apple CarPlay (og Android Auto) er en vigtig funktionalitet for rigtig mange bilkøbere.

De første biler med fuld understøttelse at det nye CarPlay kommer fra premiummærkerne Aston Martin og Porsche, som begge har fremvist hvordan de integrerer det nye CarPlay.

Hvor hurtigt bilproducenter og bilmodeller derefter kaster sig over det nye CarPlay vides ikke. Apple har dog i tæt samarbejde med flere bilproducenter udviklet det næste CarPlay.

Det er bilproducenter som Audi, Ford, Honda, Mercedes-Benz, Polestar, Volvo og Renault. Læs mere om CarPlay i disse biler her.

Se også: Se ifs tilbud på elbilforsikring

Vi anbefaler:
Elbiler Bedst i Test
De billigste elbiler i Danmark
Guide til billigste ladeboks for elbiler