Elektrisk Jaguar med 700 km rækkevidde på vej

Virksomheden bag Range Rover og Jaguar går all-in på elbiler. Næste år lanceres en elektrisk luksusbil fra Jaguar med 700 kilometer rækkevidde.

Elektrisk Jaguar med 700 km rækkevidde på vej

JLR, virksomheden bag Range Rover og Jaguar, vil fremskynde overgangen til at blive elbilproducent. Der er tre nye elbiler på vej fra Jaguar og en elektrisk Range Rover vises frem i 2024.

Se også: Sammenlign specifikationer på elbiler

“Verdens førende producent af moderne luksusbiler”

JRL vil ikke kun være en elbilprodent, men har som mål at blive “verdens førende producent af moderne luksusbiler” samt være CO2-neutral i 2039. For at nå disse mål bliver der investereret intet mindre end 126 mia. kroner over de næste fem år.

Fabrikken i Halewood i Storbritannien skal omdannes til en state-of-the-art et fuldt elektrisk produktionsanlæg.

“I dag er jeg stolt over at kunne meddele, at vi fremskynder vores elektrificeringsproces ved at gøre en af vores britiske fabrikker og vores næste generation af mellemstore luksus-SUV-arkitektur fuldt elektrisk. Denne investering gør det muligt for os at levere vores moderne elektriske luksusfremtid, udvikle nye færdigheder og bekræfte vores forpligtelse til at være CO2-nul i 2039,” fortæller Adrian Mardell, der er Chief Executive Officer i JLR.

Se også: Elbiler Bedst i Test

Jaguar på vej med elektrisk GT med lang rækkevidde

Den første elbil bliver en elektrisk Jaguar med 700 kilometer rækkevidde. Det bliver en sporty GT i premiumklassen og den kraftigste Jaguar nogensinde. Den forventes lanceret i 2024 og de første biler leveres i 2025.

Den kommende elektriske Jaguar vil blive bygget på en nyudviklet platform, kaldet JEA, til elbiler. Derudover er der to andre elbiler på vej fra Jaguar, der endnu ikke er afsløret noget om.

Se ogs: Nyheder om elbiler

Her er det første vi ser af en kommende elektrisk Jaguar GT-bil.

Elektrisk Range Rover på vej

Der er også en elektrisk Range Rover på vej, der forventes at blive vist frem i 2024. Det vil dog blive muligt, at forudbestille denne elbil allerede senere i år.

Den elektriske Range Rover bliver kaldt en “luksus SUV” og må forventes at være i samme klasse som Volvo EX90 og Mercedes EQS SUV.

Se også: Bliv klogere på elbilforsikringer