Fisker Alaska: Nye specifikationer og billeder afsløret

Fisker har netop afsløret flere spændende specifikationer på den elektriske pickup truck Alaska. Se også nye billeder af Fisker Alaska.

Fisker Alaska: Nye specifikationer og billeder afsløret

Fisker løftede for nylig sløret for tre kommende elbiler, heriblandt sportsvognen Ronin og bybilen Pear. Den tredje elbil var en pickup truck ved navn Alaska, som Fisker nu deler flere informationer om.

Se også: Kommende elbiler i Danmark

Fisker Alaska får et batteri på 113 kWh

Alaska er en kommende elektrisk pickup truck fra Fisker, som vi så for første gang i starten af august, som ligesom de to andre kommende Fisker-elbiler kan reserveres nu.

Da Fisker viste Alaska frem var det med meget få informationer om den. Men nu har elbilproducenten netop løftet sløret for flere specifikationer samt flere billeder.

Fisker Alaska bygges på samme platform som SUV’en Ocean, men i en revideret version. Fisker har sat som mål, at Alaska skal være den letteste elektriske pickup truck på markedet.

Det bliver interessant at se om det bliver muligt, men på den anden side af andre elektriske pickup trucks som Ford F150 Lightning, Rivian R1T, Tesla Cybertruck, Chevrolet Silverado EV og GMC Hummer EV ikke ligefrem letvægtere – den sidstnævnte vejer over 4 ton.

Fisker Alaska kan udstyres med et batteri op til 113 kWh. Det lyder stort, men det er mindre end de 131 kWh i F150 Lightning og 212 kWh i Hummer EV.

Læs også: Sådan oplader en elbilen hjemme

Billeder af Fisker Alaska

Rækkevidde på op til 550 kilometer

På trods af det mindre batteri, vil Alaska byde på en ganske fornuftig rækkevidde. Det største batteri forventes at give en rækkevidde på op til 550 kilometer.

Vælger man den billigere variant med det mindre batteri, så er rækkevidden lige under 400 kilometer.

Alaska ser derudover ud til at blive en hurtig sag, som vi forventes kommer med mulighed for baghjulstræk med én elektrisk motor og firehjulstræk med to elektriske motorer.

Indvendigt vil den byde på et cockpit design a la Ocean. Det betyder at den også vil have den store roterbare 17 infotainmentskærm.

Hvornår kommer Fisker Alaska?

Er du interesseret i en Fisker Alaska, så kan den allerede nu forudbestilles. Men du skal nok væbne dig med tålmodighed, for den kommer ikke lige foreløbig. Produktionen forventes at starte i første kvartal af 2025.

Forudbestilling af Fisker Alaska koster 250 dollars (Cirka 1.700 kroner). Prisen på Fisker Alaska forventes at starte på 45.400 dollar (311.000 kroner).

Se også: Test af elbiler