Fisker Ocean plages af fejl og mangler

Leveringerne af Fisker Ocean er i gang, men for de nye ejere er det ikke en problemfri oplevelse. Bilerne har flere fejl og mangler.

Fisker Ocean plages af fejl og mangler

Den hypede første elbil fra Henrik Fisker er endelig begyndt at dukke op hos de første europæiske og amerikanske kunder. Desværre for de nye ejere plages de af fejl og mangler på deres nye Fisker Ocean.

Læs også: Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den

De første ejere betatester Fisker Ocean

Den blev meget forsinket, men siden starten af maj har Fisker langsomt leveret nogle af de forudbestilte Ocean. Det tyder dog ikke på, at det går helt som ventet med de første eksemplarer af Ocean.

Derimod virker det mere til, at de første ejere får lov at betateste den første elbil fra Fisker. Her er det man skal huske på, at de er en bil til cirka 600.000 kroner.

De spændte første ejere har taget imod deres nye bil, for dermed at støde på flere irriterende fejl. Et af de velkendte problemer er, at Ocean ikke kan sættes i hverken fremadgående gear eller baggear. Dette skyldes en fejl i sensoren i sædet, som ikke registerer en fører. Fisker anbefaler at man hopper lidt i sædet.

Blandt andre problemer er at den omtalte California Mode ikke virker, tilfældige opbremsninger ved kørsel, ringe kvalitet på bilnøgle og ikke mindst, at ventilationsåbninger klimaanlægget ikke vil åbne.

Fejl i ventilationsåbninger kan betyde tilbagekaldelse 

Her fik ejerne at vide, at ventilationsåbninger kunne åbnes med en skruetrækker. Den nødvendige dele til at få løst problemet er der en længere leveringstid på. Netop dette problem kan betyde en tilbagekaldelse af alle Ocean Ones med problemet derude, men det er endnu ikke bekræftet af Fisker.

Men problemer slutter ikke her. En ny dansk ejer rapporterer fejl som en ustabil radioforbindelse, automatisk håndtag ikke trækker ind, upålidelig proximity sensor, fejl i download af kort, ingen stemmevejledning ved navigation, vejbaneassistent kan ikke deaktiveres, appen viser ukorrekt batteristatus og mere. Derudover er det bestilte tilbehør heller ikke leveret.

Se også: De første test af Fisker Ocean

En lang række funktioner kommer først senere

Ud over ovenstående fejl må de nye ejere også vente tålmodigt på funktioner, der forventes at komme sidst i 2023.

Det er funktioner som køreassistent (adaptiv fartpilot), advarsel om kollision forfra og bagfra, automatisk fjernlys, automatisk parkering, undvigende styreassistent og mange andre funktioner.

Så må vi håbe de funktioner ikke bliver lige så forsinkede som bilen er blevet.

Fisker reagerer på ejernes problemer

Fisker skal til gengæld have ros for at reagerer hurtigt på ejernes henvendelser. En amerikanske ejer kontaktede Fisker angående en række af ovenstående fejl, hvorefter han modtog et opkald fra den amerikanske vicepræsident fra Fisker, som ville tilbyde at møde op med et hold teknikere.

Næste dag dukkede to østrigske ingeniører og en amerikansk servicetekniker op til den aftalte tid, fortæller det amerikanske medie Autoevolution.

Men hvor længe der går inden Fisker Ocean er nogenlunde fejlfri, ved vi desværre ikke endnu.

Se også: Guide til bedste og billigste ladeløsning til elbil