Fisker Ocean sætter officiel rækkevidde-rekord

Den kommende Fisker Ocean har fået en imponerende WLTP-rækkevidde, som betyder, at den kan blive den længstrækkende SUV-elbil i Europa.

Fisker Ocean sætter officiel rækkevidde-rekord

Mens elbilen Fisker Ocean ser ud til at nærme sig Danmark, har den fået sig en officiel WLTP-rækkevidde. En rækkevidde på mere end 700 kilometer for Fisker Ocean betyder, at den kan blive elbilen med den længste rækkevidde i Europa.

Se også: Sammenlign elbiler

Fisker Ocean har en rækkevidde på 707 kilometer

Fisker slår den egne estimeringer med rækkevidden på den nye Ocean, der kommer til Danmark senere i år. I stedet for den tidigere lovede rækkevidde på 630 kilometer, kører Ocean ifølge WLTP-målingen over 700 kilomerer – mere præcist 707 kilometer. Som Fisker selv skriver, ser Ocean ud til at blive rekordholder for den længste rækkevidde for en fuldelektrisk SUV i Europa i dag.

“Lige fra starten har vi planlagt Fisker Ocean med henblik på at levere det højeste niveau af design, bæredygtighed, innovation, brugervenlighed og rækkevidde. Vi har skabt en fantastisk bil til fem passagerer, der giver vores købere tillid til rækkevidde og bekvemmelighed på hver eneste tur”, siger administrerende direktør Henrik Fisker.

Fisker Ocean kommer i tre varianter: Extreme, Ultra og Sport. Det er Ultra-varianten, der har den længste rækkevidde på de 707 kilometer. Den er udstyret med et 100 kWh batteri. Opladning sker ved op til 250 kW (10-80 % på 29 minutter).

Det billigste variant, Sport, har et mindre 75 kWh batteri, der giver en rækkevidde på op til 440 kilometer. Men mon ikke også denne variant får en WLTP-rækkevidde, der overgår den allerede oplyste.

Prisen på Fisker Ocean starter ved 325.000 kroner.

Den længste rækkevidde for en elektrisk SUV

Det kunne tyde på, at det bliver Fisker Ocean, der bliver den fuldelektrisk elbil med den længste rækkevidde i Danmark. Volvo EX90 kører op til 600 kilometer, BMW iX op til 611 kilometer, Polestar 3 op til 610 kilometer, Mercedes EQS SUV op til 602 kilometer og Audi Q8 Sportback op til 600 kilometer. Fisker Ocean ser ud til at slå dem med omkring 100 kilometer rækkevidde.

Volkswagen er dog på vej med deres ID.7, der kører op til 700 kilometer på en opladning. Her er der dog tale om en sedan og ikke en SUV, som Ocean er.

Læs mere om Fisker Ocean og se specifikationer

Åbner showroom i København i april

Der går ikke længe inden man kan se en Fisker Ocean i Danmark. Fisker åbner nemlig et showroom i København allerede den 28. april. Det ser ud til at Fiskers showroom vil blive placeret her.

Se også: Nyheder om elbiler