Første elektriske Corvette klar i 2025

Corvette bliver naturligvis også en del af elbilbølgen og to modeller kan være på vej, en sedan og SUV – det er fans skeptiske overfor.

Første elektriske Corvette klar i 2025

Den helt elektriske Dodge Charger har fået bilentusiaster til at spærre øjnene op, og nu svirrer der nye rygter, som nok skal løfte et øjenbryn eller to, nemlig om en elektrisk Corvette.

Masser af power og stort batteri i vente

Den helt elektriske Corvette ser ud til at blive en version af C9, der i dag er udstyret med forbrændingsmotor. Elversionen skulle blive klar i 2025 og kan blive en konkurrent til for eksempel Porsche Taycan og lignende biler fra BMW og Mercedes.

Designet på bilen kan betyde store batterier og høj ydeevne, så der er gode grunde til at glæde sig til at se, hvad General Motors har i ærmet for en elektrisk Corvette.

Se også: Test af elektriske biler

Fans skeptiske over Corvette som SUV

Det menes også, at der kommer andre Corvette-typer, nemlig en elektrisk SUV. Den vil blive bygget på samme skal som Chevrolet Blazer EV SS og den vil også gå i kødet på de mange elektriske biler af denne type, der er på markedet. Netop de elektriske SUV’er er den mest populære type lige nu.

Der er dog lidt længere udsigter til at se den model. Det forventes, at den kan blive klar engang mod slutningen af dette årti.

Det vækker stor opsigt, at Corvette går elektrisk med både en sedan og særligt en SUV. Faktisk er Corvette-fans skeptiske i forhold til særligt SUV-udgaven.

Corvette-fans er dog skeptiske overfor en SUV-version af det ikoniske Corvette-brand, hvilket er ganske forventeligt, siger Daniel Søgaard Hald, elbilekspert på mobilsiden.dk:

“Som bilproducent giver det god mening at bruge Corvette-brandet til en SUV, da dette for mange forbrugere er et kvalitetsstempel og noget luksuriøst. På samme tid er det dog uundgåeligt, at man ikke rammer de mest hardcore fans et ømt sted. For dem vil en Corvette altid være en amerikansk sportsvogn, og det skal der ikke laves om på. Vi så lidt det samme med Ford Mustang Mach-E – som også er en elektrisk SUV – som ifølge fans bestemt ikke er Mustang-navnet værdig,” forklarer han.

Læs også: Test af Ford Mustang Mach-E