Folk kører længere ture i elbiler

Elbiler bruges til længere og længere køreture og rækkeviddeangsten svinder mere og mere ind, lyder det i følge ny undersøgelse.

Folk kører længere ture i elbiler

Den gennemsnitlige længde af ture i elbiler er steget, i hvert fald i USA. En køretur i elbil kan ifølge en ny analyse blive lige så lang som ture i biler med forbrændingsmotorer inden for de næste 18 måneder.

Det er en indikation af, at flere købere direkte erstatter benzinmodeller med elbiler, og at rækkeviddefrygten måske er ved at aftage.

Disse konklusioner kommer fra det britiske dataanalysefirma Wejo Group Limited, som har brugt data fra ture fra tilsluttede biler.

Resultaterne er baseret på “milliarder af datapunkter fra køreture foretaget af over 11 millioner køretøjer i hele USA”, filtreret efter stater og byer, der har mere end 1.000 elbiler og køretøjer med forbrændingsmotorer på deres veje, siger virksomheden i en pressemeddelelse.

Se også: Sammenlign priser på elbiler

Gennemsnitlig daglig køretur i elbil er cirka 48 kilometer

På nuværende tidspunkt er den typiske daglige turlængde for EV-biler i hele USA ca. 30 miles, mens den er lige under 33 miles for benzinbiler. Det svarer til cirka 48 og 53 kilometer.

Den gennemsnitlige kørelængde i elbiler i 2022 i forhold til 2021 var i nogle områder 22 procent længere.

For år tilbage viste undersøgelser, at bekymringen for den tilgængelige rækkevidde afholdt folk fra at skifte til en elbil til daglig kørsel. Men det ser ikke længere ud til at være tilfældet.

Se også: Forsikring til elbiler

Opladningsangst

Et andet problem, der også kan være en udfordring for køb af elbiler, er opladningsangst, eller bekymringen for, at selv om der er en oplader i nærheden, vil den ikke fungere.

Infrastrukturerne til opladning i USA er blevet udvidet betydeligt med årene, men pålideligheden er stadig et problem, lyder det ifølge undersøgelsen.