Ford tredobler produktionen af Mustang Mach E i 2023

Fords helt elektriske Mustang Mach E er så populær, at bilproducenten forsøger at tredoble produktionen frem til 2023.

Ford tredobler produktionen af Mustang Mach E i 2023

Ford har planer om at øge produktionen af den helt elektriske Mustang Mach E til næste år med det mål, at de i 2023 når op i den tredobbelte produktion i forhold til nu. Det skal være for at kunne møde den ”utrolige efterspørgsel”, selskabet oplever, tweetede CEO Jim Farley i fredags. Det er første gang, Ford har udtalt sig specifikt om Mustang Mach Es popularitet.

Utrolig efterspørgsel på Mustang Mach E

I november meddelte Ford, at de ville øge produktionskapaciteten globalt af elektriske biler til 600.000 enheder frem til 2023, et mål der skulle fordeles på Mustang Mach E, F-150 Lightning og kommersielle E-transit biler. Hvis Ford når op på det antal, så er det en fordobling af den hidtil forventede produktion over de næste to år.

I tweetet fra Farley står der: “Det er svært at producere Mustang Mach Es hurtigt nok til at imødekomme den utrolige efterspørgsel, men vi vil helt sikkert forsøge. Så fra 2022 øger vi produktionen og forventer at nå op på over 200.000 enheder om året for Nordamerika og Europa i 2023. Det er 3 gange vores produktion i 2021.”

Ford har overfor TechCrunch bekræftet, at de kan øge produktionen af Mustang Mach E ved at konstruere nogle af køretøjerne i deres fabrik i Cuautitlan i Mexico.

Udskyder produktionsstart på andre elbiler

Tweetet kom samme dag, som Automotive News rapporterede, at Ford udskyder produktionsstarten for de batterielektriske varianter af Explorer og Lincoln Aviator crossoverne. Produktionsstarten for de biler udskydes omkring 18 måneder ifølge dokumenter, som Ford har sendt til sine leverandører, og som Automotive News har fået mulighed for at se.

EV-varianterne af Explorer og Aviator skulle have været produceret på fabrikken i Cuautitlan i Mexico.

Se også: Guide til selvkørende teknik

50.000 solgte enheder 

Ford har tidligere meddelt, at de forventede et salg på omkring 50.000 Mustang Mach E i Nordamerika og Europa under køretøjets første produktionsår.

I Fords seneste salgsoversigt kan man læse, at de har solgt 15.602 Mach E-biler i Europa frem til udgangen af tredje kvartal, og 24.791 i USA ved udgangen af november. Med 40.393 solgte køretøjer indtil nu, burde de kunne nå målet på samlet set 50.000 solgte enheder.

Se også: Nyheder om elbiler

Mere om fortællingen

Siden denne artikel udkom er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 28/9/2021 havde vi dette at sige med sagen om “Det nye Ford” vil bygge batterier og elbiler – Læs her. Siden er meget vand er løbet gennem åen. De seneste nyheder finder du ved at klikke her. .