Her er prisen på Danmarks første elektriske pickup truck

Maxus er klar med landets første fuldt elektriske pickup truck. Her er specifikationer, danske priser og leveringstider på Maxus eT90.

Her er prisen på Danmarks første elektriske pickup truck

Udvalget af elektriske biler bliver større og større, og det samme gør udvalget af typer. Kinesiske Maxus kan nu kalde sig de første i Danmark, der kunne tilbyde en ren eletrisk pickup truck – faktisk også de første i Europa. Her tager vi et nærmere kig på den nye Maxus eT90 med danske priser, specifikationer, nyttelast og leveringstid.

Der er endnu ikke mange elektriske pickup trucks på markedet. Jo, der er Fords F-150 Lightning, som vi nok ikke skal forvente kommer til Europa – og nok slet ikke Danmark. Og så er der Maxus’ nye spændende eT90, der samtidig er i et lidt mere overkommeligt prisniveau.

Se også: Test af elbiler

Om Maxus eT90: Plads, rækkevidde, last og ydeevne

Den nye eT90 er en pickup truck med 5 sæder og masser af udstyr, skriver bilproducenten. Den har en enkelt elektrisk motor, der yder op til 204 hestekræfter og et drejningsmoment på 310 Nm.

Batteriet i Maxus eT90 er på 88,5 kWh, hvilket giver en rækkevidde på op til 330 kilometer (WLTP). Da eT90 er typegodkendt som N1 varevogn, er den WLTP-testet med tunge belastninger, hvor almindelige biler testes uden gods og passagerer.

eT90 kan tage op til 1000 kg nyttelast. Den kan også leveres med træk, men indtil videre er trækvægten ubekræftet. Den måler 5,37 meter i længden, 1,9 meter i bredden og 1,80 meter i højden. Akselafstanden er på 3,15 meter.

”Vi har store forventninger til modtagelsen af eT90. Vi rammer et helt nyt segment, hvor bilen fungerer lige så godt som en livsstils-/familiebil, da den rammer det kommercielle marked” udtaler Steffen Vilstrup, der er Country Manager hos Maxus Danmark.

Ifølge Maxus byder eT90 på masser af udstyr.  Interiøret er rummeligt og moderne og er udstyret med en 10,3 tommer touchskærm, 6-vejs sædejustering til både fører og forsædepassager, Apple CarPlay, lædersæder og tovejs justerbart læderrat. Sikkerheden er der også taget godt hånd om, og bilen leveres med elektronisk stabilitetskontrol, bakkamera, parkeringssensor og Hill Decent Control.

Om der er Android Auto og/eller inkluderet navigation melder historien ikke noget om. Vi har taget kontakt til Maxus.

Pris og leveringstid på Maxus eT90

Maxus eT90 får en pris fra 419.000 kroner, eksklusiv moms. De første Maxus eT90 forventes leveret til november.

Se også: Nyheder om elbiler