Her lander landets største lynladestation

Sund & Bælt vil bygge Danmarks største lynladestation, hvor der skal være plads til at oplade 50 elbiler samtidigt. Lynladerne er klar næste år.

Her lander landets største lynladestation

Der er kamp blandt udbyderne om, at have den største ladestation i Danmark. I slutningen af august meddelte Clever, at de var godt i gang med at bygge landets største ladestation, som ville have ladepladser til hele 30 elbiler. Men den ære skulle de ikke have længe, for nu kommer en ny spiller på banen: Sund & Bælt.

Se også: Nyheder om elbiler og opladning

Hurtig opladning af elbil ved Storebæltsbroen

Med en strategisk god placering ved Storebæltsbroen, vil Sund & Bælt tilbyde det største antal af lynladere til elbiler på en kommende lynladepark.

Sund & Bælt vil placere det 50 lynladepladser ved Storebæltsbroen på Fyn. Mere præcist vil man kunne finde dem ved Knudshoved, hvor de vil have en effekt på mindst 150 kW.

“Vi vil gøre det så nemt som muligt for elbilister at benytte vores forbindelser på tværs af landet, og derfor skal alle, der ønsker at benytte ladeparken, naturligvis kunne gøre det på helt ens betingelser,” siger administrerende direktør i Sund & Bælt, Mikkel Hemmingsen, i en pressemeddelelse.

Ladestationen vil stå klar fra næste år

Den nye lynladestation ved Storebæltsbroen vil stå klar fra næste år, men dog ikke være færdigbygget. Der forventes at være opstillet 26 ladepladser i 2023, hvor resten forventet klar senest om tre år. Så er spørgsmålet om Sund & Bælt til den tid stadig har Danmarks største lynladestation.

Antallet af lynladestationer vokser hurtigt

De kommende ladestandere ved Storebæltsbroen vil tilbyde lynopladning af elbiler med en effekt på mindst 150 kW. Efter en halv times opladning kan man typisk forvente at oplade fra 10-80 procent ved denne type lynladere. Sund & Bælt oplyser ikke priser for opladning ved de kommende lynladestandere og heller ikke hvordan betaling vil foregå.

Der bliver bygget flere nye lynladestationer i Danmark som en del af infrastrukturplan 2035. Det er dog stadig ganske let at finde huller i infrastrukturen, hvor der i nogle områder er op til 60 kilometer til en lynlader.

Vi har lavet et overblik over lynladestationer til elbiler i Danmark, hvor man kan se de cirka 442 ladestik, der kan benyttes nu.

Se overblik over lynladere i Jylland og på Fyn

Se overblik over lynladere på Sjælland, Lolland-Falster og Bornholm