Historisk rekord for salg af elbiler i Norge

I september er salget af elbiler i Norge steget til uhørte højder. På trods af måneders fald i salget af nye biler har elbiler aldrig før tegnet sig for en større andel af bilsalget, end det gjorde i september.

Historisk rekord for salg af elbiler i Norge

Ifølge tal fra vejtrafikinformationsrådet (OFV) i Norge, så var der i forrige måned en markant stigning i antallet af nyregistrerede biler, hvoriblandt elbilsalget steg allermest. Faktisk var det hele 61,5 procent af de nyregistrerede personbiler, der var elektriske. Ifølge avisen Dagens Næringsliv blev den tidligere rekord sat i marts 2019, hvor andelen var 58,4 procent.

Læs også: Nyt om elbiler og gadgets i bilen

Historiske tal skyldes politisk velvilje

De høje tal vidner om en elbilpolitik, der nu fungerer så godt, at 6 ud af 10 nordmænd vælger en elbil, når de køber en ny bil.

Med et 2025-mål om at Norge skal være det første land, der stopper med at sælge fossile brændstofbiler, har man fra politisk side fritaget batteridrevne køretøjer fra afgifter. Dén politik har gjort landets bilmarked til et laboratorium for de globale bilproducenter, der gerne vil satse stort på en fremtid uden forbrændingsmotorer.

Den store stigning i andelen af elbiler skyldes ikke udelukkende politiske beslutninger, men også at der kommer flere og flere nye modeller på markedet.

Til sammenligning blev der i Danmark i samme måned indregistreret 2.340 elbiler, svarende til 13,6 procent af det samlede bilmarked. Og det er vel at mærke det højeste tal nogensinde.

Læs også: Nye tal: Højeste elbilsalg i Danmark nogensinde

Tre elbiler på toppen

Tre elbiler endte øverst på listen over nyregistrerede biler i september 2020 – Volkswagen ID. 3 endte på en førsteplads, efterfulgt af Tesla Model 3 og Polestar 2. Toyotas plug-in hybrid Rav 4 sluttede på fjerdepladsen.

I alt blev der indregistreret 15.552 nye personbiler i september, hvilket er en stigning på 39,4 procent i forhold til den tilsvarende periode sidste år.

Frem til 30. september i år er der i alt solgt 95.350 nye biler, hvilket et fald på 13,8 procent sammenlignet med sidste år.

Læs også: De første test: Volkswagen ID.3 imponerer