Honda annoncerer en serie af nye elbiler: Honda 0-serien

Honda har annonceret to nye elbiler i en helt ny serie, der er klar i 2026. Se Saloon og Space Hub i den nye elbilserie fra Honda.

Honda annoncerer en serie af nye elbiler: Honda 0-serien

Honda satser nu endnu mere på elbiler. Ved CES-messen har de præsenteret en helt ny elbilserie og de første to elbiler i den. Elbiler i den nye 0-serie forventes klar i 2026.

Se også: Priser, specifikationer og bedømmelse på elbiler

Verdenspremiere på Honda Saloon og Space Hub

Det er ikke mange elbiler man i dag finder i Hondas sortiment. Her er den netop udgåede Honda e og den nye Honda e:Ny1. Men det skal der laves om på, fortæller Honda.

Honda vil nemlig satse meget mere på elbiler og er derfor på vej med mange ny modeller. I 2026 vil mærket være klar med en helt ny serie af elbiler, der er den næste generation fra mærket.

Den nye serie har fået navnet 0-serien, hvor der er fokus på bæredygtighed og en nulstilling hos bilmærket. Kort fortalt betyder nulstillingen, at Honda visker tavlen ren og vil med den næste generation af elbiler opfinde sig selv igen.

Se også: De bedste bybiler og familiebiler i Danmark

Thin, Light, and Wise

“Thin, Light, and Wise” er de tre ord, der beskriver Honda 0-serien, fortæller bilmærket.

“Thin” beskriver designet, herunder styling med en lav køretøjshøjde, og realisering af fremragende aerodynamisk ydeevne ved at bruge en “tynd” dedikeret elbilplatform til at skabe en lav gulvhøjde.

“Light” er en realisering af elbiler med sportslig kørestil og elektrisk effektivitet, der trodser de etablerede forestillinger, folk har om elbiler, gennem Hondas originale teknologier, der er skabt ved at gå tilbage til udgangspunktet for Honda som bilproducent.

“Wise” er en realisering af Hondas originale softwaredefinerede mobilitetsprodukter ved at udnytte den viden, Honda har indsamlet til dato, og ved at gøre biler klogere gennem udviklingen af intelligente teknologier.

Blandt andet lover Honda hurtigere lynopladning, der vil forkorte ladetiden med 10-15 minutter.

Honda har tidligere sagt, at de fremover vil benytte Googles Android Automotive i deres elbiler.

Se også: Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2023, 2024 og 2025

To nye Honda koncept-elbiler

Til eventet på messen i Las Vegas løftede Honda sløret for to elbiler, der indtil videre er koncepter.

Det er elbilerne Saloon og Space-Hub.

Saloon er en sedan med et meget futuristisk udseende. Her loves der sporty køreegenskaber, køreglæde samt en overraskende rummelig kabine. Bilen har yoke-rat med steer-by-wire teknologi. Den vil også have helt ny softwareplatform.

Den anden elbil er Honda Space-Hub, der er en futuristisk familiecruiser. Honda kalder den “en forbedring af folks daglige liv”.

Space-Hub har en rummelig og fleksibel kabine med stort udsyn.

Se også: Test og anmeldelse af nye elbiler i Danmark

Herunder er billeder af Saloon og Space-Hub:

Vi anbefaler:
Billigste hjemmeopladning og ladeboks til elbil
Find den bedste og billigste forsikring til elbil hos If