Huawei og Joynext vil bygge intelligent cockpit til biler

Huawei og Joynext, der laver intelligente infotainmentsystemer til biler, vil sammen bygge fremtidens intelligente bil cockpit, baseret på HarmonyOS.

Huawei og Joynext vil bygge intelligent cockpit til biler

Huawei har tidligere meldt ud, at de fremover vil have et større fokus på biler, hvor målet er at blive blandt de største producenter af intelligent software. Med på rejsen kommer nu Joynext, som i bilbranchen er kendte for deres smarte intelligente infotainment- og førerassistentsystemer.

Allerede i løbet af i år indtager Huaweis HarmonyOS-platform de første biler, men planer med platformen er tydeligvis meget større. HarmonyOS er Huaweis platform, eller økosystem, til alle typer af forbundne enheder, med mobiltelefonen som hjertet i det hele. HarmonyOS vil være at finde i mobiltelefoner, højtalere, smart-tv, kombineret med en række kompatible enheder – og ikke mindst i biler. Og fremover fortsætter den udvikling sammen med Joynext.

Joynext er samarbejder allerede med bilproducenter som Volkswagen og Ford, hvor de leverer tilsluttede infotainment-systemer, avancerede førerassistentsystemer, en smart forbindelsesgateway, der viser trafik i realtid, vejr, navigation, positionering i realtid og 5G-baseret kommunikation. Joynext har masser af erfaring på området, som Huawei kan bruge i udviklingen af deres intelligente cockpit til biler.

Læs også: 30 millioner Volkswagen-biler får 4G-teknologi fra Huawei

Det smarte HarmonyOS-cockpit er på vej

Huawei og Joynext er derfor nu i færd med at udvikle det næste inden indenfor smart bilteknologi, i form af fremtidens cockpit. Her skal det bære Huaweis kernemoduler af smarte cockpitter, Harmony infotainment-operativsystem, HMS (HUAWEI Mobile Services). Baseret på Huaweis platform skal Joynext levere en komplet cockpitløsning, der omfatter domænecontrollere, operativsystem samt software og hardware på applikationsniveau.

I fremtiden vil Joynext og Huawei samarbejde tættere og forbedre kerne-computerkapaciteten, optimere systematisk arkitektur og designe den næste generations smarte cockpit, sagde JOYNEXT.

Læs også: Huawei arbejder på “tilkald din bil”-funktion

Det sidste nye i sagen

Siden vi bragte denne historie er der kommet nyt om sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe historien. 17/8/2021 pustede redaktionen nyt liv til historien med en artikel der omhandler Undgå at telefonen stjæler opmærksomheden – 10 gode tips – Historien finder du her. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.