Huawei har nu mindre fokus på telefoner og mere på biler

På grund af de amerikanske handelsrestriktioner telefoner stadig et svært område på Huawei, hvorfor kineserne nu satser mere på biler i cloud-computing.

Huawei har nu mindre fokus på telefoner og mere på biler

Tilbage i marts 2019 var Huawei et af de mest populære smartphone mærker, hvor de specielt på kameraet overraskede gang på gang med innovativ udvikling. Kort efter blev de ramt af amerikanske handelsrestriktioner, og efterhånden er det gået op for den store kinesiske virksomhed, at det må handle anderledes. Derfor retter de nu deres øjne mod smart teknologi i biler og cloud-computing, som er to områder hvor de allerede er stærke.

Det er svært at klare sig på smartphonemarkedet, hvis man ikke kan samarbejde med Google, Qualcomm og flere andre af de store teknologivirksomheder. Huawei har sikkert håbet, at alt dette en dag ville forsvinde, således de kan vende tilbage til en normal hverdag, hvor smartphones og 5G er hovedfokus. Det er dog slet ikke gået sådan.

I stedet for at sidde og vente, så har Huawei lavet hvad de selv kalder for et modtræk mod de amerikanske restriktioner. Det betyder at deres fokus fremover vil være på biler og cloud-løsninger.

Læs også: Kommende smartphones: Disse telefoner kommer i 2021

Hvad med smartphones?

Kommer der en Huawei P50-serie? Det tror vi nu nok der gør, men det tyder på, at Huawei fremover skruer ned for ambitionerne på dette forretningsområde.

Der findes allerede biler med Huaweis smartløsninger, også kaldet HiCar. Fx SERES SF5, som vi skrev om forleden. Og der er andre biler på det kinesiske marked, som benytter Huaweis HiCar, fx biler fra Arcfox. Arcfox Alpha S er udstyret med Huaweis køretøjsteknologi, hvor cockpittet er Huaweis eget operativsystem Harmony OS.

En andet fokus fremover vil også være cloud-computing. Dette skift sker dels fordi Huawei over tid generelt ønsker at øge den andel af omsætningen, der kommer fra disse to områder, og dels fordi Huawei ønsker at finde nye måder at komme fri af de hardware-restriktioner, som den amerikanske regering har pålagt virksomheden.

“Det har hele tiden været Huaweis mål at udforske nye teknologiske horisonter, og at bidrage der, hvor vi har en kompetence”, siger Xukun Ji, kommunikationschef hos Huawei Danmark i en kommentar og fortsætter:

“Så der er ikke noget mærkeligt, i at Huawei globalt set sætter fokus på nye forretningsområder, når vi på andre områder er inde i en periode med forretningsmæssig friktion.”

“Både cloud og bilmarkedet er begge spændende markeder med masser af potentiale, der bliver vigtige i forbindelse med at udvikle en fuldt forbundet og intelligent verden, som jo er vores vision,” afslutter hun.

Læs også: Rumænien overvejer at forbyde Huawei 5G-udstyr

Efterfølgende nyt om emnet

Redaktionen har fulgt udviklingen og her er fortsættelsen på historien. Daniel Søgaard Hald gik videre med sagen. 27/4/2021 gik redaktionen videre og publicerede en artikel med tematikken Bil med Huawei-teknologi går som varmt brød – Nyheden kan læses her. Få også seneste nyt i sagen ved at trykke her..