Kia EV3 lanceret: Specifikationer, billeder og pris

Kia EV3 går op imod VW ID.3 Volvo EX30, Renault Megane Electric og andre populære elbiler. Se billeder, specifikationer og forventet pris på Kia EV3.

Kia EV3 lanceret: Specifikationer, billeder og pris

Den lille elektriske SUV fra Kia byder på lang rækkevidde, rummelig kabine til fem personer, et spændende design og ikke mindst til en forventet skarp pris. Nu viser Kia EV3 frem for første gang.

Se også: Alle elbiler fra Kia i Danmark

Specifikationer på Kia EV3

EV3 er en ekstremt vigtig elbil for Kia, som gerne skulle være et mere interessant alternativ til nogle af markedets mest populære elbiler, heriblandt Volkswagen ID.3, Cupra Born, Volvo EX30 og Renault Megane E-Tech Electric. Er den så det? I hvert fald byder den på en iøjnefaldende design og nogle ganske lovende specifikationer.

Kia EV3 er en elektrisk bybil og lille familiebil af typen SUV. Ved første øjekast har den færdige EV3 ændret sig overraskende lidt i forhold til Concept EV3, der blev vist frem i oktober 2023.

Den ligner til forveksling den store 7-personers EV9, men den har været en tur i kogevask. EV3 er nemlig 4,3 meter lang, 1,85 meter bred og 1,56 meter høj – det svarer cirka til en Kia Niro EV, men mindre end en Tesla Model Y.

På trods af størrelsen har den en akselafstand  på 2,68 meter, som skulle give EV3 masser af indvendig plads. Pladsen i bagagerummet lyder på 460 liter og et ekstra 25-liters bagagerum gemmer sig under motorhjelmen.

Se også: De absolut billigste elbiler på de danske veje

Rækkevidde op til 600 km

Kia EV3 imponerer med en lang teoretisk rækkevidde, hvor den bestemt slår de nærmeste konkurrenter. Basismodellen af EV3 tilbydes udelukkende med et 58,3 kWh batteri, mens EV3 Long Range er udstyret med et stort 81,4 kWh batteri. Det store batteri giver den en rækkevidde på cirka 600 km.

Det lille batteri skulle give EV3 en rækkevidde på 410 km, hvilket er mere end rigeligt for de fleste danskere.

EV3 vil blive tilbudt med en 150 kW frontmotor. Det giver den en acceleration fra 0-100 km/t på 7,5 sekunder. EV3’s tophastighed er 170 km/t.

EV3 har ikke 800-volt teknologi, men derimod 400-volt. Det betyder, at lydopladning ikke er på højde med Kia EV6 og EV9. EV3 lader med en maksimal effekt på 102-128 kW alt efter batteristørrelse.

Cockpittet i EV3 minder også om EV9. Her får man samme skærme: Et 12,3 tommer førerdisplay, en 5,3 tommer skærm til klimaindstillinger og en 12,3 tommer infotainmentskærm.

Se også: Specifikationer, bedømmelse og pris på Kia EV3

Billeder af Kia EV3

Se alle billeder af Kia EV3 her

Dansk pris på Kia EV3?

Kia oplyser, at Kia EV3 kommer til Danmark i fjerde kvartal. En officiel dansk pris er de dog ikke klar med endnu. Vi gætter på, at Kia EV3 i Danmark vil koste fra 275.000 kr.

Se også: Se hvilke elbiler der er Bedst i Test

Vi anbefaler:
Find bedste forsikring til elbiler
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den