Kia fremviser tre nye elbiler: Kia EV3, EV4 og EV5

På deres EV Day har Kia fremvist tre nye elbiler: SUV'en Kia EV5, crossoveren Kia EV3 og sedanen Kia EV4. Se de tre nye elbiler helt tæt på.

Kia fremviser tre nye elbiler: Kia EV3, EV4 og EV5

Kia har på bilmærkets årlige EV Day i Korea præsenteret hele tre nye elbilmodeller i den lille og mellemstore klasse. Vi tager her et kig på de tre nye Kia-elbiler EV5, EV4 og EV3.

Se også: Kommende elbiler i Danmark

Det er Kias overordnede mål at nå et årligt salgsmål på 1 million elbiler i 2026 og øge det til 1,6 millioner enheder om året inden 2030. Til at opnå dette mål er disse tre nye elbilmodeller afgørende, fortæller producenten.

Dertil arbejder Kia på at udvide sine globale produktion af elbiler til i alt otte fabrikker inden 2025. Korea vil være Kias centrale knudepunkt, mens man i Europa vil fokusere på produktion af små og mellemstore elbiler, og i Kina lægges der vægt på mellemstore og store elbiler.

Kia EV5 – elektrisk SUV

Den første af de nye elbilmodeller fra Kia er EV5. EV5 er en mellemstor elektrisk SUV, hvor familien har været det primære fokus i udviklingen.

EV5 er bygget på E-GMP-platformen, der også bruges i Kia EV6, Kia EV9 samt Hyundai Ioniq 5 og Hyundai 6. Pladsen er udnyttet optimalt, og EV5 har et interiør, der nytænker bilens indvendige rum.

EV5 kommer også med et nyt infotainmentsystem, der ser ud til at indeholde store ændringer. Kia er dog ikke klar med informationer om dette endnu.

Basismodellen af EV5 er udstyret med et 64 kWh batteri og en 160 kW elektrisk motor. Den forventes at have en rækkevidde på 530 kilometer efter CLTC-standarden. Den fås også med et større 88 kWh-batteri, der sigter mod at opnå en rækkevidde på 720 kilometer.

Den kommer også med firehjulstræk med en effekt på 230 kW – en 160 kW-motor på forhjulet og en 70 kW-motor på baghjulet.

Kia EV5 kommer også som en stærkere GT-model. Kia EV5 GT lanceres senere.

Lynopladning af en EV5 fra 30 til 80 procent tager 27 minutter.

Kia EV5 forventes at få en dansk pris fra cirka 425.000 kroner.

Læs mere om Kia EV5 her

Kia EV4 – elektrisk sedan

EV4 er Kias første bud på en elektrisk sedan – dog stadig i konceptstadiet. Den giver et indtryk af, hvordan fremtidens elbiler fra Kia vil se ud.

Her ser man et nyt ydre design, der er mere kantet, men stadig velkendt. Man ser tydeligt, hvordan EV6 har givet inspiration til EV4.

Også indvendigt har EV4 et helt nyt design, hvor fysiske knapper er nærmest ikke-eksisterende. Det er minimalitisk, lyst og futuristisk.

Kia EV4 forventes at få en dansk pris fra cirka 375.000 kroner.

Læs mere om Kia EV4 her

Kia EV3 – elektrisk crossover

Den sidste nye elbiler fra Kia er den mindre elektriske crossover EV3, der også forventes at blive en af de billigste elbiler i mærkets sortiment.

Designet på EV3 minder om EV9 og EV5, men noget mere kantet. Indvendigt byder EV3 på samme futuristiske og minimalitiske design som sedanen EV4.

Ligesom i de to andre er der i EV3 er stort fokus på komfort og brugen af miljøvenlige materialer.

Kia EV3 forventes at få en dansk pris fra cirka 300.000 kroner.

Læs mere om Kia EV3 her