Nyt om Kia e-Niro 2022 – mere effektiv, støjsvag og smart

2022-modellen af elbilen Kia Niro mere støjsvag, mere effektiv og mere bæredygtig. Nyt om pris, rækkevidde og lancering i Danmark er på trapperne.

Nyt om Kia e-Niro 2022 – mere effektiv, støjsvag og smart

I slutningen af november løftede Kia en del af sløret for en 2022-model af Niro, der ville byde på masser af nyt. Nu er Kia klar med flere informationer om Niro, der vil være både smartere, mere støjsvag og mere effektiv.

Se også: Test og anmeldelse af Kia EV6

Når den nye Kia Niro kommer senere i år, vil den byde på et valg mellem plug-in hybrid og ren elbil. Her på mobilsiden har vi fokus på den batteridrevne varant af Kia Niro, der kommer i løbet af i år. Kia har allerede fortalt, hvordan Niro vil byde på et nyt og mere bæredygtigt design, hvor der vil blive brugt genbrugsmaterialer i bilen og BTX-fri lak. I denne omgang har Kia nyt om Niros bedre plads, effektivitet, infotaintmentsystem og ikke mest om en bedre støjisolering i kabinen.

Se også: De mest ventede elbiler i Danmark i 2022

Mere plads i ny Kia Niro

Kia Niro er bygget på tredje generations platform med et større karrosseri, som giver mere plads i både kabine og bagagerum. Derudover er den kommende Niro også vokset i forhold til forgængeren, og har nu en længde på 4.420 mm, en bredde på 1.825 mm, en højde på 1.545 mm samt en akselafstand på 2.720 mm – en på forøgelse på på alle leder og kanter.

Kia Niro 2022 har nye slanke og moderne sæder, der øger rummeligheden og komforten takket være en hightech-sædemekanisme med lav vægt. Sæderne kan fås med syv forskellige typer indtræk. Forsædepassageren har et særligt hvilesæde, der kan lænes tilbage til en liggende position ved et tryk på en knap. Forsæderne har nyttige tøjbøjler på bagsiden, USB-C-porte og opbevaringslommer.

Komforten skulle også blive forbedret med mere ro i kabinen. Kia skriver nemlig, at Niro er udstyret med ekstra isolering og polstring, som bedre skal fjerne vej- og vindstøj. En ny ambientbelysning i kabinen med ikke mindre end 74 farvekombinationer skaber skaber stemning i bilen.

Bilen kommer i farverne Cityscape Green, Snow White Pearl, Aurora Black Pearl, Mineral Blue, Interstellar Gray, Orange Delight, Runway Red og Steel Grey.

Kia Niro
Kia Niro 2022 byder på mere plads og bedre komfort.

Bedre effektivitet i Kia Niro 2022

Den helt nye Niro lanceres med forhjulstræk og to topmoderne og særdeles effektive drivlinjer: plug-in-hybrid (PHEV) og batterielektrisk (BEV).

Kias intelligente, regenererende bremsesystem giver mulighed for at vælge mellem forskellige niveauer af regenerering for nem opbremsning og genindvinding af kinetisk energi til maksimering af rækkevidden. Systemet kan beregne den nødvendige regenerering ved hjælp af en radar og informationer om vejens hældning. Systemet gør det muligt for bilen at genindvinde et maksimalt niveau af energi fra bremsesystemet, mens bilen bremses blidt.

Med udvendige optimeringer udenpå har det været muligt for Kia at opnå et mere effektivt design på Niro. Det betyder, at dens luftmodstandskoefficient kommer ned på 0,29. Og da netop vind (og vægt) er elbilens største fjende, er der lagt op til en længere rækkevidde i den nye Kia Niro.

Kia Niro
Kia Niro kommer i år.

Digital panoramaskærm og ambientbelysning

Ifølge Kia byder den kommende Niro på et infotaintmentsystem med fokus på brugervenlighed og en særdeles intuitiv opsætning. Den store panoramaskærm over midterkonsollen er på 10,25 tommer og byder på “knivskarp grafik” – opløsningen bliver der ikke talt om endnu.

Et 10 tommer heads-up-display kan vise vigtige kørselsinformationer som blandt andet hastighed, ADAS-data og navigationsanvisninger direkte på forruden. Grafikken vises direkte foran føreren for at minimere øjenbevægelserne under kørslen til fordel for både sikkerheden og komforten.

Med Kia Connect-smartphoneappen kan brugerne oprette forbindelse til deres bil. Førerne kan synkronisere deres kalender, planlægge køreture med onlinenavigation og få adgang til vigtige funktioner i bilen som fx direkte trafikinformationer, informationer om tankstationer i nærheden og vejrudsigter i realtid. En End Destination Guidance-funktion hjælper kunderne med at navigere til slutdestinationen til fods ved hjælp af Google Maps og augmented reality-teknologi (AR), når de har parkeret deres Niro. Valet Mode gør det muligt for kunderne at overvåge deres bil på afstand, hvis den bruges af en anden.

Se også: Nye elbiler, der kommer i 2022

Kia Niro – pris, lancering i Danmark og rækkevidde

Kia afslører endu ikke nyt omkring pris, lancering i Danmark eller rækkevidde på den kommende Kia Niro, men fortæller at disse informationer er lige på trapperne. Kia Niro bliver lanceret senere i 2022.

Se også: Nyt om elbiler

Flere nyheder om emnet

Den seneste udvikling finder du her. Daniel Søgaard Hald fastholdt sit fokus på emnet. 25/11/2021 havde redaktionen fokus på en artikel omkring Her er den nye elektriske Kia e-Niro – kommer næste år – Læs mere her. Få også seneste nyt om sagen her.