Rygte: KIA skal producere Apples elbil i 2024

Apple er angiveligt tæt på at investere hele 22 milliarder kroner i egne produktionslinjer hos KIA. Fabrikken i Georgia i USA skal producere 100.000 Apple-biler baseret på Hyundais nye E-GMP-platform fra 2024, lyder det.

Rygte: KIA skal producere Apples elbil i 2024

Bilproducenten KIA skal producere Apples kommende elbil, som ventes at gå i produktion i 2024. Det erfarer det sydkoreanske medie The Dong-a Ilbo.

Det er ikke mere end tre uger, siden der gik rygter fra Sydkorea om, at Apple vil indgå et samarbejde med Hyundai. Men når det handler om selve produktionen af Apples bil, peger pilen nu på KIA Motors, som er ejet af netop Hyundai Motor Group.

Repræsentanter fra Apple og KIA skulle efter sigende have været have mødt hinanden i Singapore sidste måned. De to parter er angiveligt nu nået til næste skridt: indgåelse af en kontrakt. Kontrakten, som indeholder detaljer om produktionen af Apples kommende elbil, ventes at blive indgået 17. februar efter små forsinkelser.

Ifølge oplysningerne vil Apple investere hele 22,2 milliarder kroner i egne og dedikerede produktionslinjer ved KIAs fabrik i den amerikanske delstat Georgia. KIA-fabrikken vil angiveligt producere omkring 100.000 Apple-elbiler om året fra og med 2024. Hvis det bliver nødvendigt, kan dette tal dog opjusteres til op mod 400.000 eksemplarer, lyder det.

Læs også: Internet til bilen og andre fordele med Telia Sense Car

Bliver bygget på Hyundais nye platform, E-GMP

Apple skulle ifølge oplysninger have valgt at få produceret sin elbil hos KIA under Hyundai Motor Group dels fordi bilfabrikken kan producere dem i Apples hjemland USA allerede fra 2024, og dels fordi Hyundai har udviklet sin egen platform til elbiler kaldet E-GMP.

For få dage siden lød det også fra den velrenommerede Apple-analytiker Ming Chi-Kuo, at Apple vil bruge netop denne platform til sin kommende elbil. Her lød det dog, at det er Hyundai, som har det overordnede ansvar for både design og udvikling af komponenter til Apples bil, mens KIA får ansvaret for produktionen i USA.

Hyundai annoncerede sin E-GMP-platform tilbage i december 2020. Ifølge Hyundai har platformen en rækkevidde på op til 500 kilometer ifølge brændstofnormen WLTP. Batteriet i platformen kan oplades op til 80 procent på 18 minutter, og som den første af sin slags kan den oplade ved en spænding på både 400 volt og 800 volt samtidig.

Platformen er desuden i stand til at accelerere fra 0 til 100 kilometer i timen på mindre end 3,5 sekunder. Topfarten lyder på 260 kilometer i timen.

Hyundai oplyser, at Hyundai IONIQ 5 bliver den første elbil på markedet baseret på den nye platform, som altså også står til at blive fundamentet for Apples elbil.

Læs også: Apple er begyndt på udviklingen af en foldbar iPhone

Sidste opdatering af historien

Siden redaktionen publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 14/5/2020 blev historien fulgt op med sagen om Kia elbil med superbils-præstationer og 800-volt opladning – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Sidste ord er ikke skrevet. Se de seneste nyheder her.