København indfører 3 timers parkering på alle ladepladser

Alle parkeringspladser med ladestander i København tidsbegrænses til 3 timers parkering og elbilen skal tilkobles ladestanderen. Ekspert advarer mod parkeringskaos.

København indfører 3 timers parkering på alle ladepladser

Der sættes i disse dage nye skilte op ved parkeringspladser til elbiler i København, hvor parkeringen begrænses til 3 timer. I midten af 2024 vil alle ladepladser i hovedstaden være tidsbegrænsede.

Se også: Se priser, bedømmelser og specifikationer på elbiler

Alle parkeringspladser med ladestander tidsbegrænses

Københavns Kommune indledte i juli arbejdet med ny skiltning ved parkeringspladser til elbiler. Tidligere kunne elbiler holde parkeret ubegrænset ved de fleste parkeringspladser med ladestander, men den går ikke fremover.

Ved parkeringspladser med ladestandere til elbiler bliver der nu sat nye skilte op om, at parkeringen begrænses til 3 timer i tidsrummet 08 til 19. Kommunen har meldt ud, at alle ladepladserne fra midten af 2024 vil være tidsbegrænset til de 3 timer. Fremover skal man altså altid indstille parkeringsskiven, når man parkerer ved en ladeplads i hovedstaden.

Tanken bag er, at det skal blive mere attraktivt for dem, der pendler i bil til København, at køre elbil, da det vil blive lettere at finde en ledig parkeringsplads.

Se også: Test og anmeldelser af de nyeste elbiler i Danmark

Krav om tilsluttet ladekabel

Udover at parkeringen for elbiler tidsbegrænses, bliver der også stillet krav til tilslutning. Københavns Kommune oplyser, at der i tidsrummet 8 til 19 også er krav om opladning. Dog betyder dette, at bilens ladekabel blot skal være tilsluttet en ladestander.

Se også: Disse elbiler gør det bedst i test

Problematisk for beboere i København med elbil

Det bliver for de mange tusinde, der dagligt pendler i bil til København, lettere at finde parkeringsplads, hvis de kører i elbil. Men det bliver samtidig mere besværligt for de elbillister, der bor i København, mener Lasse Olsen, der er tech- og motorjournalist på mobilsiden.dk.

“Ideen med tidsbegrænsning er udmærket, men det bliver et problem, når det er indført på alle parkeringspladser til elbiler. Dem, der kommer udefra, er begrænset til 3 timers parkering – hvilket ikke dækker en arbejdsdag, og dem, der bor i København, bliver kastet ud i et puslespil med at kunne få ladet elbilen tilstrækkeligt op ved brug af kantstensladere,” siger Lasse Olsen og tilføjer:

“Det kan blive et kaos uden lige. En kombination af ubegrænset og tidsbegrænset parkering eller et større fokus på at få sat flere ladestandere op havde været en bedre løsning.”

Se også: Guide til bedste og billigste ladeboks til hjemmet

Fra 2024 skal elbilister betale for parkering i København

Elbilister skal dertil huske, at det fra næste år ikke er gratis at parkere deres elbil i København. Parkering på offentlige parkeringspladser i hovedstaden koster i 2024 mellem 12 og 43 per time i dag- og aftentimerne og mellem 3 og 6 kroner per  time i nattetimerne alt efter zone.

Beboere i København skal fra årsskiftet sikre sig, at de har anskaffet beboerlicens til elbilen. Beboerlicens til elbil koster i 2024 695 kroner per år.

Vi anbefaler:
Fremtidige elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

De billigste elbiler på vejene
Den bedste og billigste elbilforsikring