Lang og kedelig biltur? Nu kan du spille spil i Android Auto

En opdatering af appen Android Auto gør det muligt at spille udvalgte spil på bilens skærm. På brede skærme kan du nu også styre musikken og bruge navigation samtidig.

Lang og kedelig biltur? Nu kan du spille spil i Android Auto

Du har sikkert prøvet at holde i lange bilkøer eller været passager på en lang og kedelig biltur, hvor du godt kunne bruge lidt underholdning. Det har Google nu sørget for.

Det kan lyde som en dårlig kombination, men en ny opdatering af appen Android Auto gør det muligt at spille spil, mens man kører.

Der er nemlig tale om udvalgte spil, som ikke umiddelbart kræver, at du retter opmærksomheden mod bilens skærm. I stedet kan du spille spil, der allerede fungerer med Google Assistent. Ifølge billeder fra Google ser som minimum følgende tre spiltitler ud til at være tilgængelig i Android Auto: Trivia Crack, Are You Feeling Lucky? og Song Quiz.

Alt du skal gøre for at komme i gang med at spille under bilturen, er at sige ”Hey Google, start et spil”. Det er dog usikkert, om det kommer til at virke på dansk. Det ser spillene i Google Assistent ikke umiddelbart ud til at gøre. I hvert fald skulle opdateringen skulle ud i løbet af de kommende dage.

Læs også: Android Auto officielt lanceret i Danmark

Android Auto spil
Android Auto lader dig spille udvalgte spil, mens du kører bil. Foto: Google

 

Split-skærm og øget privatliv

Muligheden for at spille er ikke den eneste nyhed i Android Auto. Google har også introduceret to andre mindre nyheder.

Hvis du bruger Android Auto i en bil, der har en skærm i bredformat, vil Android Auto begynde at splitte nogle typer af indhold op i to sektioner for at gøre bedre brug af pladsen.

Når du hører musik og er har en kortapp såsom Google Maps åben samtidig, vil Android Auto nu vise begge apps samtidig på skærmen. Dermed slipper du for at skulle bladre rundt i de forskellige faner, eksempelvis for at skifte en sang.

En anden nyhed er øget privatliv i Android Auto. Når din telefon automatisk forbindes med din bil, dukker en midlertidig skærm nu op, som ikke afslører eventuelle private beskeder, opkaldshistorik og gemte steder i Google Maps, før du har låst din telefon op.

Tidligere på måneden begyndte Google også at rulle en opdatering ud, som giver brugeren mulighed for at udskifte baggrunden i Android Auto med 12 nye og mere farverige motiver.

Læs også: Android Auto og Android Automotive – Hvad er forskellen?

Hvad er Android Auto?

Android Auto er en app til Android-telefoner, som siden Android 10 har været indbygget i selve Android-systemet. Tidligere skulle Android Auto downloades i Play-butikken eller andetsteds.

Android Auto kan køre i to tilstande: Enten direkte på ens Android-telefon med valgfri tilslutning til bilen via Bluetooth, eller også kan Android Auto vises på understøttede bilers infotainmentskærm. Det kan gøres enten via USB-kabel eller trådløst.

Google introducerede efterfølgeren Android Automotive i 2017. Der et styresystem, der installeres i biler fra fabrikken. Flere producenter vil i fremtiden benytte Android Automotive.

Se også: Nyheder om teknologi i biler