Dette bliver Mercedes’ billigste elbil

Skal du have en fuldelektrisk Mercedes i en nærmere fremtid, kan det blive en dyr fornøjelse. Mercedes satser på større luksus-elbiler.

Dette bliver Mercedes’ billigste elbil

Skal man have en elektrisk Mercedes i 2025, bliver den kommende elektriske CLA-klasse den mest budgetvenlige. Den forventes at blive en konkurrent til Tesla Model 3.

Se også: Sammenlign elektriske biler

Mercedes skærer de billigste elbiler væk

Der sker ting og sager hos Mercedes-Benz, der satser alt på de helt elektriske biler. Mercedes går fra at være et bilmærke, der satser på elbiler til udelukkende at ville lave elbiler.

I den forbindelse skæres tre af de nuværende billigste modeller væk, hvorefter CLA-klassen vil blive den billigste fuldelektriske Mercedes.

Det betyder, at Mercedes vil skære deres udvalg med syv mindre biler ned til kun fire i løbet af de næste tre år. Mercedes’ A-Klasse, en kinesisk A-Klasse sedan samt B-Klassen får alle kniven.

Derefter vil CLA-klassen den prisbilligste adgang til Mercedes-mærket. Den kommende Mercedes CLA vil blive tilgængelig som både elektrisk sedan og stationcar.

Modellerne EQA og EQB vil i første omgang få selskab af elektriske GLA- og GLB-modeller, men vil i sidste ende alle blive slået sammen til én bilmodel.

Spionfoto af hvad der menes at være en elektrisk Mercedes CLA.

Skal være konkurrent til Tesla Model 3

Den helt elektriske Mercedes-Benz CLA forventes at blive lanceret i 2025. Til den tid forventes den at blive en direkte konkurrent til Tesla Model 3, der i dag er en af de mest populære elbiler i verden.

Spørgsmålet er dog, om Mercedes prismæssigt kan hamle op med Tesla, der med revolutionerende produktion optimere omkostingerne og derudover forsøger at spare hvor det er muligt, for at kunne tilbyde billigere elbiler. Der går rygter om, at Tesla er på vej med en endnu billigere elbil med pris fra 212.000 kroner.

Det er dog ikke sikkert, at Mercedes CLA-klassen prismæssigt skal konkurrere med Model 3, men derimod blot på størrelse og biltype. Hvor Mercedes vil satse på, at deres biler er et mere luksuriøst valg.

Siger farvel til EQ-mærket

Sammen med den nye CLA-klasse vil Mercedes angiveligt sige farvel til EQ-mærket på deres elbiler. I stedet vil Mercedes vende tilbage til mere “velkendt” navngivning af deres elbiler. Ganske simpelt kunne den nye CLA-klasse derfor blot hedde CLA.

Se også: Hvad er en elbilforsikring