Elbiler vil fremover fylde mindre hos Mercedes

Mercedes-Benz skruer ned for forventningerne til deres elbiler, som ikke skal fylde så meget i deres fremtidige sortiment som tidligere sagt.

Elbiler vil fremover fylde mindre hos Mercedes

Tilbage i 2021 gjorde tyske Mercedes-Benz det klart, at elektriske biler var fremtiden, og allerede i 2025 ville bestå af 50 procent af deres bilsalg. Men nu trækker de i land.

Se også: Priser, leasingtilbud og prøvetur i nyeste elbiler

Mercedes smider 5 år mere på deres mål

Det bliver altså ikke i 2025, at halvdelen af Mercedes’ bilsalg vil være elektriske modeller. Derfor har Mercedes ændret på deres forventninger, hvor der nu vil gå 5 år mere, før det oprindelige mål er opnået.

Det bliver altså først i 2030, at 50 procent af deres solgte biler er elektriske biler.

Oprindeligt skulle elbilerne, de helt elektriske biler, have været størstedelen af disse 50 procent. Men det mål har Mercedes også lavet om på.

Se også: Sammenlign elbiler i Danmark på pris og kvalitet

Vil holde fast i plug-in hybrid

Mercedes vil nemlig blive ved med at satse på plug-in hybridbiler, som skal fylde mere i deres sortiment frem til 2030. Det betyder altså, at Mercedes vil satse mindre på elbilerne.

Se også: Alle elbiler fra Mercedes i Danmark

Efterspørgslen på elbiler er aftagende

Angiveligt skulle denne beslutning være taget, fordi efterspørgslen på elbiler er aftagende. Det er specielt i USA og Kina, at det ikke går godt for Mercedes, men de i Europa klarer sig tilfredsstillende – ifølge dem selv.

Dog er det kun 11 procent af de solgte Mercedes-biler i Europa, der er elbiler og 8 procent er hybrider. Resten er benzin- og dieselbiler.

Derfor vil virksomheden fortsætte med at opdatere sine biler med forbrændingsmotorer i de næste par år.

Administrerende direktør hos Mercedes mener, at de er godt rustet til fremtiden:

“[Mercedes er] godt positioneret til at fortsætte med at producere biler med forbrændingsmotor” og er “klar til at opdatere teknologien langt ind i næste årti”, står der i en Reuters-rapport.

Se også: Priser og billeder på fremtidige elbiler i Danmark

Større konkurrence på elbilmarkedet

Mercedes fortæller, at de oplever en mindre efterspørgsel på elbiler. Samtidig er konkurrencen på elbilmarkedet blevet intensiveret.

Der kommer mange nye mærker til, specielt fra Kina, som kan matche de tyske mærker på kvalitet, men til en lavere pris. Og det tyder på, at det nu begynder at ramme Mercedes-Benz.

Det kunne dog også have noget at gøre med, at deres elbiler ikke ligefrem er designperler. Måske har der været lidt for stort fokus på aerodynamik og lidt mindre på hvad bilkøberne vil have.

Hvad tænker du?

Se også: Test og anmeldelser af elbiler i Danmark

Vi anbefaler:
Se hvilke elbiler der er Bedst i Test
Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?
Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje