Mercedes EQE SUV – praktisk og luksuriøs SUV

Mercedes-Benz har løftet sløret for elbilen EQE SUV, der er en luksuriøs og praktisk SUV, som dog er billigere end EQS. Se specifikationer.

Mercedes EQE SUV – praktisk og luksuriøs SUV

Mercedes-Benz fremviste i søndags deres næste elbil i deres udvalg med hele syv modeller. EQE SUV er billigere og mindre end EQS-modellen, men stadig luksuriøs, sporty og praktisk elbil.

Se også: Mercedes-Benz EQS SUV: Danske priser på den luksuriøse SUV

Ydeevne, rækkevidde og opladning

EQE SUV minder meget om dyrere EQS SUV, men her er flere forskelle. Den er kortere, mindre rummelig og knap så luksuriøs. Det betyder også, at prisen på EQE SUV er lavere, men Mercedes kan endnu ikke vise hvor meget billigere den her.

Mercedes EQE SUV er en praktisk elektrisk SUV-bil, der byder på et sportsligt udseende. På trods af dens højere taglinje har Mercedes formået at holde vindmodstanden nede, hvilket er godt for dens effektivitet. EQE SUV har nemlig en rækkevidde på op til 590 kilometer.

Tre varianter af EQE SUV

EQE SUV kommer i tre forskellige varianter. Basismodellen bliver en EQE SUV 350+ med baghjulstræk og 292 hestekræfter og en rækkevidde på op til 590 kilometer (WLTP).

Næste trin er en EQE SUV 350 4MATIC med firehjulstræk og to elmotorer, som tilsammen yder 292 hestekræfter og 795 Nm. Denne variant kan nå en rækkevidde på op til 558 kilometer (WLTP).

Den mest kraftfulde variant bliver en EQE SUV 500 4MATIC med firehjulstræk og to elmotorer med 408 hestekræfter og 858 Nm samt en rækkevidde på op til 547 kilometer (WLTP).

Hurtig opladning

EQE SUV lynlades med op til 170 kilowatt (DC), hvilket gør det muligt at nå op til 220 kilometers rækkevidde på 15 minutter. Standard er også en onboard-lader, som gør det muligt at lade fra offentlige ladestandere eller hjemmeladere med op til 11 kW (AC). AC-opladning ved 22 kW er ekstraudstyr.

Fornuftigt bagagerum

Bagagerummet i EQE SUV kan rumme fra 450 til 480 liter afhængig af bagsæderyglænets position – og op til 1.675 liter med bagsædets ryglæn lagt ned.

Afhængig af variant kan den nye EQE SUV, hvis den er udstyret med anhængertræk, desuden trække op til 1.800 kilo.

Lang batterigaranti

Batteriet i den nye EQE SUV gør brug af de samme kapacitetsforstærkende teknologier, som blev introduceret med EQS. Batteriet kommer med 10 års eller 250.0000 kilometers garanti.

Samtidig tager denne generation af egenudviklede batterier et stort skridt, når det gælder ansvarlighed i forhold til cellekemi. Det aktive materiale består nu af stofferne nikkel, kobolt og mangan i forholdet 8:1:1, hvilket har reduceret indholdet af kobolt til under 10 procent.

Se også: Nyheder om elbiler