Tesla og deres Superchargere får konkurrence fra Mercedes

Mercedes vil med et globalt netværk af lynladere udfordre Tesla og deres Superchargere. Planen er at opsætte 10.000 lynladestandere.

Tesla og deres Superchargere får konkurrence fra Mercedes

Mens Tesla så småt er begyndt at åbne deres Supercharger-netværk for andre elbiler end deres egne, afslører Mercedes store ladeplaner for dette årti. Mercedes får i år travlt med at bygge nye lynladestationer.

Se også: Opladning af elbil i Danmark: Find nærmeste lynlader

10.000 Mercedes-lynladere på vej

Mercedes har lanceret sit eget netværk til lynopladning, som ikke kun skal kunne benyttes af mærkets egne elbiler. Det er Mercedes’ store plan at opføre intet mindre end 10.000 offentlige hurtigopladere med høj effekt i hele verden inden udgangen af dette årti.

I første omgang vil Teslas Supercharger-netværk få konkurrence i Nordamerika senere i år, efterfulgt af steder i Europa og Kina. Netværket vil være åbent for alle elbiler, men Mercedes-kunder vil få særlig adgang, herunder mulighed for at forudbestille opladere undervejs.

Op til 350 kW

Mercedes oplyser, at dens lynladestationer vil have mellem fire og 30 ladestik med hastigheder på op til 350 kW. Hvert sted vil anvende intelligent opladningsstyring for at sikre, at ventetiden holdes på et “absolut minimum”. Det skal samtidig være et sted, hvor det er rart at holde en lille pause på køreturen. Ladestationerne vil have et tag, madsteder, toiletter, sikkerhedskameraer og være oplyste.

Mærket har også til hensigt at installere opladningspunkter ved Mercedes-forhandlersteder, hvor det er relevant.

I løbet af dette årti vil Mercedes bygge 10.000 lynladestandere.

Det bliver dyrere for dem uden en Mercedes-elbil

Mercedes mener, at det kommende lynladenetværk vil “fremskynde overgangen til elbiler”. Selvom lynladenetværket fra Mercedes er åbent for alle elbiler oplyser bilmærket, at ejere af deres elbiler tilbydes reservation af ladestander og andre fordele. Det tyder også på, at dem i en Mercedes vil opnå en lavere kWh-pris.

Målet er at have 400 stationer i drift i 2027, hver med mere end 2.500 individuelle opladere. I dette årti skal der opstilles 10.000 lynladere.

Se også: Nyheder om elbiler