Mini Recharged: Skift forbrændingsmotor ud med el

Har du den ikoniske kompakte bybil Mini med forbrændingsmotor, bliver det muligt at skifte den ud til at køre på el.

Mini Recharged: Skift forbrændingsmotor ud med el

Nogle bilproducenter tilbyder at eftermonterer elmotorer i eksisterende biler for at give dem et nyt liv i den elektriske tidsalder. Nu kommer det samme til at ske med den ikoniske Mini under navnet Mini Recharged.

Batteri til 160 kilomenter på en opladning

Det betyder, at bilens forbrændingsmotor skiftes ud og erstattes med en elmotor. Ifølge en skrivelse bliver der tale om en elmotor med 90 kW kontinuerlig effekt, der kan køre fra nul til 100 km/t på cirka ni sekunder.

Der installeres også en batteripakke, som skulle give en rækkevidde på op til 160 kilometer på en opladning. Samtidig med, at motoren skiftes ud, bliver den centrale instrumentgruppe også opdateret til at vise oplysninger om elektrisk kørsel.

Se også: Test af elbiler

Mini bil skal ikke omregistreres ved ombygning

BMW påpeger, at den ombyggede bil ikke behøver at blive omregistreret, og meget af den klassiske Mini-feel forbliver intakt. Eventuelle opdateringer, der foretages i løbet af processen, kan om ønsket omgøres på et senere tidspunkt. Den udskiftede motor bliver ikke den destrueret men gemmes, hvis ejeren senere skulle fortryde.

“Det, som projektgruppen udvikler, bevarer den klassiske Mini’s karakter og gør det muligt for dens fans at nyde den helt elektriske ydeevne”, siger Bernd Körber, leder af Mini-mærket. “Med Mini Recharged forbinder vi fortiden med brandets fremtid”, slår Körber lidt storladent fast.

BMW har ikke afsløret prisoplysninger for Mini Recharged-konverteringer. For nu virker det til, at det kun er muligt at få skiftet forbrændingsmotoren ud med el i England, så bilen skal på lidt af en tur, hvis det skal gøres.

Se også: Er det billigst at lease biler?