Elbilmærket NIO overvejer at lave smartphones

Det kinesiske elbilmærke NIO overvejer udvide deres økosystem med deres egne smartphones, og ser Apple som en kommende konkurrent.

Elbilmærket NIO overvejer at lave smartphones

Vores verden bliver mere og mere forbundet og i hjertet af det hele finder vi smartphonen. Dette er en af grundende til, at elbilmærket NIO overvejer at lave deres egne smartphones – den anden er, at Apple kan ende med total dominans.

Læs også: 1.000 km elbilen NIO ET7 ruller nu af samlebåndet

Fra producent af elbiler til smartphones

Vi har efterhånden set mange bud på tech-virksomheder, der ser elbiler som et nødvendigt marked at investere i. Xiaomi laver deres eget elbilmærke, Huawei laver teknologi til biler, Samsung laver elbilbatterier og Apple er angiveligt på vej med en elbil. Men det er første gang vi hører om et elbilmærke, der bevæger sig den modsatte vej og vil lave mobiltelefoner.

Den kinesiske elbilproducent NIO, som er på vej til Danmark, er selvfølgelig kendte for ders elbiler og batteriskifte, men også for deres community, medlemsklubber, deres tilbehør og dét “at være en del af NIO”. NIO er dog også udmærket godt klar over, at hjertet i den forbundne verden ikke er biler, men derimod smartphonen. Det er den enhed, der binder det hele sammen – også den forbundne elbil, som kun bliver smartere i fremtiden. Og derfor er det oplagt for NIO at lave deres egen smartphones, mener deres administrerende direktør, William Li.

NIO ES8
Forsædet i en NIO ES8 og deres digitale assistent i forruden.

Holder øje med Apple

NIO holder øje med konkurrenter som Xiaomi, som er på vej ind på markedet for elbiler og andre nye elbilmærker, men den største konkurrent, i deres øjne, er Apple. Med en velkendt mobiltelefon (iPhone) og et velfungerende og populært økosystem, mangler Apple blot den smarte bil.

“Tænk over det: Hvis der i 2025 udkommer en Apple-bil, og 60 procent eller mere af NIO’s brugere bruger Apple-telefoner, har NIO intet forsvar overhovedet. Hvis NIO ikke gør noget i dag for at forberede sig, bliver det ikke sjovt på det tidspunkt,” siger William Li.

Og her ser man alså tydeligt den magt, som producenter af mobiltelefoner og økosystemer er ved at opbygge. Valget falder i fremtiden ikke på den smarte bil der har bedste køreegenskaber, men den der fungerer bedst med det udstyr man har. Og kommer Apple med en elbil inden for de næste år, er det en konkurrent man ikke må undervurdere, men skal forberede sig på allerede nu.

Se også: Nyheder om elbiler